За или против: Суровоядството като начин на живот

Хранителният консултант Яна Данаилова пред Bulgaria ON AIR
25 май 2018 11:20, Александър Попов
32

Съществува една група от хора, за които приемът на сурова храна, базираща се предимно на пресни плодове и зеленчуци, ядки, семена и мед, не е само прищявка, а необходимост и начин на живот. Тези хора са наясно с факта, че наднорменото тегло генерира редица заболявания, особено пък за организъм, поставен в условия на стрес и постоянно напрежение.

Как да готвим вкусно и здравословно, а в същото време и бързо?

Експертът по здравословно хранене Яна Данаилова показа в студиото на "България сутрин" как се готвят пънчета от тиквички. По думите ѝ това е една много добра идея за лек обяд или вечеря.

"Трябва ни една тиквичка. Белим коричката и премахваме вътрешността на нашето пънче. Нужни са ни и броколи и песто за соса. Всичко е сурово. Маслини, ядки и биоорганичен тахан също влизат в рецептата", обясни Яна Данаилова пред Bulgaria ON AIR.

Тя е категорична, че суровоядството е течение в алтернативното здравословно хранене, при което термична обработка на храните не се използва.

"При термичната обработка се унищожават витамините и се отнема хранителната стойност. Ако искаме да съхраним здравето си, трябва да увеличим суровите продукти, които хапваме. С изобилие от свежи зелени зеленчуци и салати поддържаме в добра форма нашето тяло", добави още тя.

Вижте точната рецепта за пънчета от тиквички във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив това е точно прищявка, най-точно казано мода и нищо повече. Нито съм за, нито съм против, безразлични са ми всички хипита и техните простотии, това което към твърдо против е да ми налагат техните налудничеви мании.
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Суровоядство и човекоядство.
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Месото мога да прежаля,но риба(основно морска)-не.Много обичам.Впрочем-ако ядеш салами,пастърми и суджуци които са сушени,веяни и мариновани-суровоядство ли е?Термичната обработка е и санитарен момент при приготвянето на храната-елиминира спори,микроби и т. ..Голяма бъркотия,чувствам се объркан.Минавам на боза.
7
1
 
27
 
! Отговори
Чудомир преди 5 години
Из Вегетарианец, ЧудомирРазтривали го, церили го, хеле му преминало. А бре, майка думала му кака Деля, ами че може ли тъй като добитъка? Ами че хайде, да речем, прияло ти се е люцерна, ами че посоли си я малко, полей си я с оцет отгоре, че тогава! А то тъй на какво прилича?
6
7
 
15
 
! Отговори
Витрувианския човек преди 5 години
Всяка крайност е вредна. Човек приема достатъчно храни в суров вид, чрез салати, фрешове, плодове и т.н. Това неозначава, че трябва да се лишаваме от останалите храни. Лишавайки организма от животинския протеин затрудняваме работата на черния дроб и лишааме организма от основен елемент в борбата с вирусите и изграждането на имунитет.А суровоядите ако искат и *** да си ядат.
5
1
 
23
 
! Отговори
Пустиняк преди 5 години
На кой, както му е сладко, и се чувства добре. Важното е, да е без злоядство.
4
6
 
18
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
Аман от тея суровоядци!Не ви ли стана ясно, че неяденето на месо уврежда организма! ДОКАЗАНО!Рупайте си марулите и си се събирайте в групички по интереси, спрете да ни занимавате с проблемите си!Следващия път, когато направите хепанинг насред София, ви обещавам, че ще организирам масово барбекю! Нека тогава оня лялявия, да обяснява, как щял да забрани месото!
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
яж си салатата с ракийката и пачата Чиче аз не съм веган ям и месо но знам кое е полезно и кое не
2
2
 
32
 
! Отговори
Клара преди 5 години
Не помня дядо ми, който почина на 99години да е рупал сурови тикви. Просто живееше спокойно и хапваше от всичко, без да прекалява. Храната трябва да е чиста, но вече няма такава.
1
7
 
27
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 5 години
Що не се научите да пасете бе вегани нещастни! Суровите зеленчуци си ги получаваме в достатъчно количество под формата на салата и ракия!