Достижение на руските гении. Робот се оказа... мъж в костюм!?

Държавна телевизия го излъчи като пример за иновации
13 дек 2018 22:00,
280

Високотехнологичен робот, представен на откриването на научен форум в Ярославъл, излъчено по руска телевизия, се оказа мъж в специален костюм, съобщи Асошиейтед прес.

Организаторите на форума използваха "робота Борис", за да разведрят аудиторията. Той демонстрира танцувалните си умения и каза няколко реплики.

Снимачният екип на руска държавна телевизия го помисли за истински и излъчи кадрите като пример за руските технологични постижения.

Интернет потребителите обаче забелязаха липсата на сензори, характерните за човек движения и други несъответствия. Руският уебсайт TJournal изброи въпросите за работата на робота: Къде бяха външните сензори на Борис? Защо роботът прави толкова много "ненужни движения", докато танцува? И защо роботът изглеждаше като човек, който би се вписал перфектно вътре в него?

По-късно снимките на "робота", публикувани в социалните медии, показаха много видимото деколте на лицето в костюма.

Така стана ясно, че Борис всъщност е човек, облечен в костюм, който се продава в магазините под името "Альоша" за равностойността на 3800 щатски долара. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
7
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Не мога да повярвам, че след всички доказателстав и снимки на международни спътници на Лунната повърхност още повтаряте едни и същи глупости"спътника какво е заснел?Основата на спускаемия модул - физическо доказателство че АПОЛО е кацал на Луната, До него са примерно знаме и лазерен отражател. Толкова по-висока разрешителна способност оптиката нямаНАСА показа следите от РОВЕРИТЕ на по-късните експедиции но НЕ ПОКАЗА и човешки стъпки - няма вятър и дъжд ще си стоят там векове
138
2
 
7
 
! Отговори
Много е просто преди 5 години
....Не мога да повярвам, че след всички доказателстав и снимки на международни спътници на Лунната повърхност още повтаряте едни и същи глупости............Прочетете за психологическото изследване на Дънинг-Крюгер (за илюзията на превъзходството), перефр., когато невежите са толкова невежи, че не желаят да се научат и не могат да разберат, че са невежи. Повод за изследването им бил банков обирджия с намазан лимонов сок по лицето, сигурен че това ще има ефект на симпатично мастило за камерите.
137
1
 
0
 
! Отговори
Колко си преди 5 години
До Боби..."стратегически партньори" - украинския овергаз.... е има ли смисъл със теб да говоря...
136
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 203"Че те вече са го създали. И е автономен, и е робот, е, малко по руски, но прави разни роботски неща. Най-важното е, че децата му се радват."Да има прототип на робот и вече над 250 дейности(жестове, похвати и прочие) са отработени.Роскосмос за момента казва че Робота не е готов дори за експлоатация в самата станция - основен нерешен проблем долните крайници и/или закрепване върху различни повърхности.
135
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиКак пък не се намреи една руска маркя която всъщност да произведе нещо полезно за света
134
1
 
8
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
До Бобимиличък, ти ли беше оня дето обясняваше данните на атомните ракети, па те се оказаха "перспективен проект"? един ПРИЯТЕЛ тука ПИТА .
133
6
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Два японски инженера оглеждат новия "Краз" с висока проходимост на авто-изложбата в Москва и си говорят:- Какво ли няма да измислят руснаците само и само да не си оправят пътищата?!"ЕХХ ЕКСПЕРТЕКРАЗ е УКРАИНСКА МАРКАИди в РФ и стой пътища - надеждни и евтини ще станеш ЛЕГАЛЕН Милиардер за 1 година и ще те титуловат в целия сват ЦАР на пътищатаКак пък от 1991 до сега не се намери една световна компания която да завземе РФ пазар а?
132
1
 
8
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Бобити верно си много зле. на академиите на науките на световните сили и на хората, излизали в открития космос никой нищо не требва да им доказва, а на тебе и рогозин всеки ден некой нещо требва да обеснява. то бива да си лев чепик, ама тва е прекалено вече. оди пий едно чайче, че с тая ниска захар след 2 теми си КОЛАБИРАЛ вече, СПЕЦИАЛИСТЕ.
131
1
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Руски вариант на R2D2. Може пък филм да снимат.
130
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Влиза клиент в магазин за авточасти:- Имате ли части за руски автомобили;- Не, съжалявам, но железарията е отсреща; чук, тел, пирони може да си закупите оттам.
129
6
 
3
 
! Отговори
Едно голямо браво преди 5 години
A бе вие и толкова неможете да направите!Все пак човека се е потрудил и го е постигнал в ролята си като робот, и сумати млади руснаци се сьбрали в залата да го аплодират!
128
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиНе мога да повярвам, че след всички доказателстав и снимки на международни спътници на Лунната повърхност още повтаряте едни и същи глупости :)) ама едни и същи :) чули сте нещо някъде и аййдеее :) жалка картинка сте :)
127
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиЧе те вече са го създали. И е автономен, и е робот, е, малко по руски, но прави разни роботски неща. Най-важното е, че децата му се радват.
126
7
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Я гледай...."Баси падението.. А американците не били кацали на Луната , а ?"Как ще долажеш че ЧОВЕШКИ КРАК е стъпвал на Луната - Автомати Са Кацали още преди АПОЛО програмата на луната това е ФАКТ на роботите слабо им влияе радиацията. Как ХАмериканци са кацали на Луната след като не са имали елементарна защита от РАДИАЦИЯ?
125
2
 
2
 
! Отговори
да преди 5 години
Иванчева в затвора, Панов скоро и той и соросчо получава тотално средно пръстче у нас :-):-):-):-)
124
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Два японски инженера оглеждат новия "Краз" с висока проходимост на авто-изложбата в Москва и си говорят:- Какво ли няма да измислят руснаците само и само да не си оправят пътищата?!
123
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега си представям какво има под тенекията на Армата... сигурно някоя лада седмица, а ония свръхзвукови ракети са само на анимация :)
122
1
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
жалките *** се стремят да омаловажат пробива в кибернетиката без аналогов в мире, който, както и екзоскелета без серво и генератор, отваря нови хоризонти пред човечеството без аналогов в мире.
121
1
 
8
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Човека в костюма наистина се казва Борис , така че лъжа няма.
120
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Значи Читат надо и Изучавай МАТЧАСТСАЩ и Япония се опитват да направят автономен робор - ЕВАЛАРФ се опитва да създаде робот за работа в космоса управляван от човек в 3д реалност. В момента в който стане това да се излиза в открития космос няма да има нужда. Друг пример оператор от земята през робот ще върши досадните ежедневни работи на МКСКосмонавтите ще се занимават само с Научни експерименти