5 неща, които ни изтощават. Кои са те?

Не приемаме достатъчно желязо
26 мар 2019 22:15, Михаела Лазарова
7
5 неща, които ни изтощават. Кои са те?
Снимка: istock

Най-накрая сте успели да си легнете по-рано от обикновено. Наспали сте се, събудили сте се даже без алармата и пак имате усещането, че през вас е минал влак още рано сутринта. Как е възможно това? Какво още трябва да направите, за да се почувствате най-после свежи и енергични?

Може би грешите някъде в ежедневието си. Допускате грешки, които косвено се намесват в енергийните ни нива и ни карат да се чувстваме смазани от умора без явна причина.

Кои са факторите, които ви карат да се чувствате уморени от сутринта?

Разхвърляно бюро

Разхвърляното бюро създава психологическо напрежение и умора, за които не подозираме. Можем да се убеждаваме, че в хаоса намираме всичко по-добре и работим по-креативно, но мозъкът ви не мисли така. Разхвърляната обстановка пред очите ви, в която тънете цял ден в комбинация със заседналия начин на живот изпива енергийните нива и ви кара да изпитвате затруднения в качествената почивка.

Дълго време не хапвате нищо

Храненето на постоянни къси интервали поддържа нивата на енергията стабилни, което ви прави бодри през целия ден. Резките спадове в нивата на кръвната захар предизвикват и резки изблици на глад, което се отразява зле на запасите на енергия.

Опитайте да хапвате по малко през 2-3 часа. Това ще ви накара да се чувствате сити, пълни с повече енергия, а и ще помогне на талията ви.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Акомолатор преди 5 години
Най-много ме изтощават включените светлини през деня и необходимостта от постоянна употреба на клаксон (за да не се чуват лошите думички).
3
1
 
3
 
! Отговори
Кехлибаров преди 5 години
Сутрешната липса на бира в хладилника при махмурлук също води до силно изтощение!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек не може да спи твърде много. Когато не му се спи, не може да спи. Щом спи, значи има нужда.Изтощаващи са само лошите отношения.
1
0
 
4
 
! Отговори
Dj dance mashine преди 5 години
Единствено което ни изтощава е нелоялността останалото няма значение.Понеже ми намъкнаха един яд от които не бях виновен оттука нататака то я дето ми го сортира му пожелавам светло бъдеще ще забрави дори че ме е познавал