Нелепо, но пък еко: Жена почина, пронизана от... метална сламка

Със сигурност е по-щадящо за природата, но и по-опасно
10 юли 2019 19:45,
52
Нелепо, но пък еко: Жена почина, пронизана от... метална сламка
Снимка: Pixabay

В битка за по-чиста природа, държави и компании от цял свят една по една решиха да бойкотират пластмасовите сламки и други пластмасови прибори за еднократна употреба. Някои от най-големите вериги за бързо хранене обявиха смелите си планове да спрат да предлагат сламки в заведенията си до 2020 г.

Вместо това те ще насърчават хората да използват екологични алтернативи - например, сламки от биоразградима хартия или пък метални сламки за многократна употреба.

Още по темата

60-годишна жена във Великобритания обаче почина след нелеп инцидент именно с екологичната алтернатива, пише Vice.

Според патоанатома, извършил аутопсията, Елена Стръдърс-Гарднър е носела буркан за пиене със сламка, когато припаднала в кухнята си.

Тя е паднала напред и металната сламка на буркана я е пронизала в лявото око, проникнала е в мозъка й и в крайна сметка е засегнала фатално продълговатия мозък.

Патоанатомът предупреждава, че подобни екологични алтернативи е възможно да се окажат опасни за употреба. Според него металните сламки не бива да се използват, докато са прикрепени към подобни капаци, които фиксират сламките на място.

Елена е имала двигателен проблем, след като е пострадала при езда, когато е била 20-годишна. Според жената, с която Елена е живеела, хора с подобни проблеми трябва много да внимават при боравенето с подобна посуда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...в крайна сметка е засегнала фатално продълговатия мозък."Нека някой обясни, и то нагледно, как се уврежда продълговат мозък с достъп от очницата!? Или по-просто, госпожата знае ли къде е разположен продълговатия мозък?
33
1
 
3
 
! Отговори
ДС преди 4 години
Айде сега. Има хартиени сламки, които вършат идеална работа.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
печена чашка от брашно,там е спасението
31
0
 
7
 
! Отговори
Шогуна-та преди 4 години
Аз предлагам чашките за кафе и сламките да се правят от фафли,която след употреба се изяжда-лесно и чисто
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изсмукана от пръстите статия. Или плод на напушена, журналискта кратуна. Предполагам ,че в тая статия, само датата е вярна.Колкото до "ситуацията", описана в статията, то тая бабка може и на игла за плетене да се наниже. Значи плетенето е вредно!Ама, как и най-вече защо ги измисляте тия истории, не мога да се начудя.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
със същия успех можеше и на вилица да се набучи бабето....
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега е още по-еко: храна за червеите...
27
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де... как веднъж не напишете някоя по позитивна. От къде ги намирате тези гадни новини постоянно??? Не ви ли е срам. Сутринта да влезеш тук и да четеш такива новини. Е това е то българска Долнааа Гнуснаа работа. Балъции днес точка бе ге.
26
2
 
16
 
! Отговори
Динозавър преди 4 години
Едно време сламките по заведенията бяха направени от житни класове, опаковаха ги в тънка хартийка. Хем екологично, хем без смъртни случаи.
25
3
 
2
 
! Отговори
Елена Ефремова преди 4 години
Ей,не ми стигат парите , щото съм *** грешната жена, лелелееле .А другото с какво се оправя.Та не знам кое е първо - яйцето или кокшката.Днес с баща ми бяхме в магазина в Добринище - какво нещо е шизофренията - на баща ми не му и хрумва - а те са се сетили - преоблекли са се медицинските сестри и пак са си докарали по стотина сводника клонирани с име Николай Чакъров да ни плаши с туберкулозата , но аз за първи път бях свободна и му казах истината.Ще си продам собствената кожа, за да набода чужо
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Елена Ефремова"...и да ме правят на *** винаги".....Защо да те правят, та ти си завършена такава. Цяло щастие е, че не те познавам и никога няма да седна на твоята маса. Нито да те разпростра върху нея!
23
3
 
8
 
! Отговори
Да анонимен 22 преди 4 години
По-зле са модифицираните селяни, забравили произхода си, захвърлили на тавана опинците на дядо си. Днес употребяват думата "селянин" като обидна. Е, аз сега съм селянин, слушам песните на авлигите, вечер - воя на чакалите. Чета, пиша, слушам Моцарт, губя си времето да наблюдавам изкривената психика на плебса, решил, че е гражданин и това е постижение.Българските селяни от векове са използвали сламки да пият ракия от бъклицата! Векове, преди да бъдат съчинени разните бъркочи със следи от алкохол
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоеа си е трудова злополука,независимоот мястото.Навремето се водеше битова,но това не променя аномалията,катоявление.За да стане това,много фактии епизоди наместват пъзела.Няма нищослучайно,независимо как изглежда.За сламката,когато се появи си бе типглезотия.Някъде и подхожда,но прода-вачът ти я слага,след като е пипал какволи не.За селянията- по видше благо отселянина едва ли има.Панелката недавахоризонти,а селото реди времето си.Браздата се разми и псувните ни отне-мат битието.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Тази метална сламка от арматура ли е била"Стомана-неръждавейка. В момента текат кампании с такива или с картонени да заместват пластмасовите.
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това си е чист инцидент. Такива неща никой не може да предвиди и предотврати. Можело е само чаша да държала и когато е падала чашата да се счупи и да се нареже на стъклата. Господ да прости жената, всички ще умрем.
19
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма по-тъпо нещо от българска учителка
18
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-опасно от всичко е простотията, а тук тя прелива...
17
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прoстите селяни не разбират защо, какво и кога се пие със сламка. Селянинът пие от буркан, дамаджана, чучур, канелка... Селяните са примитивни и тези неща не ги разбират, а те си имат обяснение.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 18Изместваш темата. Удобно
15
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 40 години, сламките бяха бамбукови и бяха опаковани индивидуално в оризова хартия за да не се замърсяват. Това бяха времената на истинските неща, не като сега.