5-те най-добри измамни трика чрез печелене на доверие

Лотарийната измама е една от тях
Спонсорирано съдържание | Обновена: 30 окт 2019 15:48 | 29 окт 2019 16:11,
1
5-те най-добри измамни трика чрез печелене на доверие
Снимка: Pixabay

Триковете чрез доверие са различни действия, които се предприемат с цел да се спечели доверието на някой и след това, то да се използва за да се измами съответния човек с нещо по-ценно. Сега ще разгледаме 5 трика, които са едни от най-известните за всички времена. Четете внимателно за да можете да се предпазите от подобни трикове в бъдещето, особено ако пътувате някъде в чужбина.

Лотарийна измама

Както се случва и във филма на Никълъс Кейдж – Кибритлии, измамата с лотарийния билет е една от най-известни измами, която е практикувана от дълги години в различни части на света. Схемата е следната: Мошеникът купува билет с печеливши числа от предишна лотария. След това подменя датата на билета и лъжейки, че поради някаква причина няма право да отиде да осребри билета си и го продава на по-ниска цена. Но когато новия собственик на билета отиде да получи своята печалба, го чака неприятна изненада…

Монте с три карти

Повечето законни хазартни игри, както се ѝ предполага дават шанс за печалба на играчите. Естествено има различни коефициенти на изплащане и вариативност, които дават предимство на казиното, но позволяват ѝ на съдбата да определи резултата и така има реален шанс за печалба. Но има безскрупулни хора, които искат да наклонят везната само в своя полза без да дадат шанс на отсрещната страна и са склонни да използват всякакви средства за това. Такъв е случая при Монте с три карти - класически пример за улична игра с измама. Правилата са прости: Трябва да избереш правилната карта от 3 възможни. На пръв поглед има сравнително висок шанс за печалба – над 30%. Но изкусният мошеник, използвайки своята ловкост бързо може да завърти картите и да Ви раздели със залога. Основното на което разчитат този тип мошеници е, че хората се поддават на високия шанс за печалба.

Цигуларска измама

Тази измама може да се осъществи с всякакви предмети, но най-често се прави с цигулка и поради тази причина се нарича „цигуларска“. В схемата са замесени най-малко 2 лица. Лице 1 оставя цигулката някъде –например в ресторант като казва, че си е забравил портмонето и ще се върне да заплати като оставя цигулката за гаранция. След като тръгне, идва другият участник в системата – Лице 2, който изглежда като заможен човек, който разбира от ценни предмети. Той вижда цигулката и отива при лицата, които я пазят и им обяснява, че това е изключително рядък предмет и им предлага огромна сума за цигулката. Оставя си визитната картичка и казва да се свържат с него. След като се върне, „длъжникът“ - Лице 1, той плаща задължението си за да си вземе цигулката. В този момент, обикновено се отваря дискусия между него и някой от хората, при които е била цигулката. Те му предлагат да я откупят за по-ниска, но все пак сериозна сума и след това да я препродадат на Лице 2 (например, ако Лице 2 им е предложило сума от порядъка на 50 хиляди, те предлагат да закупят цигулката за 10 хил., с надеждата, че ще направят голяма печалба). Лице 1 се съгласява, оставя цигулката взема парите и изчезва. Лице 2 така и не се появява за да закупи цигулката, която всъщност е на стойност само няколко стотин…
 
Измама „Студент по изкуство“

Популярна в Китай, тази конкретна измама включва измамника, който се преструва на студент по изкуство. Той или тя показва своите ценни картини и произведения, на различни хора, обяснявайки, че има отчаяна нужда от пари, и е готов да се раздели с тях с огромна отстъпка. Купувачите са впечатлени и радостни от добрата сделка за ръчно рисувани произведения на изкуството, но всъщност, тези произведения са просто разпечатани картини и не са рисувани ръчно от „талантливите“ студенти. И така, наивните купувачи остават в ръцете с безполезно парче хартия.

Игра със съвпадение на монетите
 
В тази игра участват отново поне 2-ма измамници. Тази проста игра включва един човек „четен“, а другият „нечетен“. Монетите са обърнати тайно и се разкриват едновременно. Ако са на една и съща страна нагоре или надолу, „четните“, човекът заложил на четните печели, а ако не съвпадат, играчът с „нечетните“, печели заложените пари. Измамник 1 започва разговор с потенциалната си жертвата и предлага игра на „съвпадение на монети“. След като е убедил жертвата да играят, започват играта и се присъединява Измамник 2. Той идва и залага пари, но в последния момент преди обръщането на монетите се разсейва и се отдалечава от мястото. В този момент Измамник 1 предлага на жертвата да подменят местата на монетите за да спечелят. Жертвата се съгласява и печали. Обаче Измамник 2 започва скандал за това, че е бил измамен и заплашва да извика полиция, ако не му дадат парите. Измамник 1 се извинява и му дава парите като това принуждава и жертвата да направи същото. В последствие, Измамник 1 и 2 делят взетото.

Както прочетохте, по света е пълно с измамници и хора, които са готови да се възползват от всеки за да изкарат бързи пари. Може би единственото рационално правило, което може да следвате за да се предпазите от тях е: „Ако звучи прекалено добре, значи не е истина!“.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има и един трик в политиката - партиен трик : шайката на власт създава няколко партии , които на глед нямат нищо общо с властуващата клика , след това се симулира абдикиране и се организират избори , чиито резултати нямат никакво значение - "избраната" партия е просто част от основната шайка , но с различна "защитна" окраска .Това е номера с който ни клатят вече 30 години .Слабото му място е "абдикирането" = хората трябва да повярват в приказката : вие сте недовлни , ето ви власта ние сме аут