Да се погрижим за духа на кучето по време на изолация

И то страда, ако е затворено
7 сеп 2020 17:36, Екип на Tialoto.bg
10
Да се погрижим за духа на кучето по време на изолация
Снимка: IStock

Ограниченията в движението покрай корона вирус ситуацията се отразиха не само на хората, а и на техните домашни любимци – в частност кучетата, много от които са свикнали да се разхождат часове наред всеки ден. Те преживяват положението по свой си начин и вашето раздразнение от престоя у дома и работата хоум офис, също може да се пренесе върху тях.

Как да се погрижите за менталното здраве на своя четириног любимец в тази ситуация?

Позволете му да си вземе следобедната дрямка
Ако любимецът ви е свикнал да си поспива следобед, трябва да се погрижите да си получи следобедната дрямка. В случай, че постоянно сте на телефона или във видео колове, вероятно ще нарушите този негов покой, което да се отрази после на неговото поведение. Затова му намерете кът у дима, където ще бъде изолиран или при възможност вие се преместете на място, на което знаете, че кучето ви не си почива обикновено и там си вършете работата за час-два.

Играйте си с него
Ако цял ден сте били у дома, вероятно накрая хич не ви е до игра, но пък вашият любимец не разбира това и си иска неговото внимание. Приемете го като начин да си проветрите главата от цялата свършена работа и възможност да се заредите с положителни емоции.

Направете любимото му място по-комфортно
Можете да добавите възглавнички, повече играчки, цветна купичка с вода или други негови любими предмети. Доказано е, че когато сме заобиколени от любими неща, усещаме по-голям комфорт. Това важи и за четириногите любимци.

Ето и за какво да имате предвид:

Кучетата абсорбират нашите емоции, така че ако вие сте стресирани, негативни или раздразнени, това може да се отрази и на тях и поведението им.

Знаци като липса на апетит, изолация, криене, търсене на постоянен контакт с вас и близането ви, са знаци, че любимецът ви е по стрес и трябва да му обърнете специално внимание .

Дори да не разхождате толкова често кучето си, не забравяйте да го решите редовно и да го миете.Вижте още съвети за домашния любимец  в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичката Мара втасала, само за ду,.ха на кучето не успяла. Простотии от всякъде!
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В *** кучетата имат повече права от децата!Кризата го показа!Аз до скоро си мислех, че управляващите ни смятат за кучета, но се оказа че не съм прав!Децата на българите са под кучетата според Бойко българоyбиец и Хунтата!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие кучасахте бе, айде стига с тези еднакви кучешки статийки.
4
0
 
9
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Ами,че нали позволяват разходките на кучета? Тогава каква кучешка депресия го гони автора на статията?
3
3
 
6
 
! Отговори
Робокоп преди 3 години
Днес ден на кучето ли е? Вече трета статия,като първите две бяха какво куче да отглеждаме в апартамента. Аз пак отстоявам мнението си-куче-робот. Като те издразни, му дърпаш шалтера и го слагаш да му се зарежда батерията.
2
2
 
10
 
! Отговори
Унуфри преди 3 години
Тъща ми имаше куче. Почина през 2016 г. Чистихме лично, после и фисилити фирма - основно. После пак. Преди седмица ходих в жилището . Духа на кучето - вонята на пес си стои...Толкова за фермерите, отглеждащи животни в апартамент !
1
4
 
11
 
! Отговори
х преди 3 години
Аман от кучкари навсякъде.