Какво се случва с тялото, ако взимате душ без измиващи продукти?

Ще предпазите интимната зона
13 фев 2021 00:00, Михаела Лазарова
27
Какво се случва с тялото, ако взимате душ без измиващи продукти?
Снимка: Istock

Миенето на ръцете с вода и сапун е от съществено значение за това да предпазим здравето си от зарази и инфекции. Свикнали сме да мислим, че добрата грижа за кожата включва цялостното ѝ измиване с различни сапуни, душгелове и душлосиони, но всъщност те могат да нанесат повече вреда, отколкото полза за кожата.

Сайтът Brightside.com събира информация по темата, за да открие какво ще се случи с кожата и тялото, ако започнете да взимате душ без измиващи продукти, а само с вода.

Кожата ви ще се чувства по-здрава

Ежедневната употреба на сапун (някои хора предпочитат дори да взимат душ два пъти на ден) води до пресушаване на кожата. Дехидратацията уврежда кожата, пречи на естествените процеси в нея и на нормалното обновяване на кожните клетки. Ако редовно използвате сапуни под душа, това може да направи кожата ви суха, нееластична и раздразнена. За да балансирате pH-то на кожата, опитайте да взимате душ само с вода, за да усетите разликата.

Няма да имате лоша телесна миризма

Взимането на душ със сапун или душгел дава усещане за чистота и свежест, но всъщност това нарушава баланса между бактериите и естествените масла в кожата. Ето защо е много възможно скоро след взимането на душ да усетите лоша миризма на пот, заради която се налага неколкократно прилагане на дезодоранти и антиперспиранти през деня. Антибактериалните сапуни и душгелове имат негативно влияние върху кожната флора, откъдето идва и този проблем.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: кожадушбактерии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
14
 
! Отговори
Еко Активист преди 3 години
Не си мийте зъбите и не си бършете *** след изхождане, така ще запазите естественият си бактериален баланс който ще ви предпазва от зарази чрез поддържане на голяма социална дистанция, да не казвам изолация
13
0
 
10
 
! Отговори
полезно преди 3 години
Не се къпете до лятото после на реката и морето.
12
1
 
11
 
! Отговори
Propov преди 3 години
Ми то тва с химиите не е нещо ново. Аз от години гледам да ги избягвам, доколкото мога. Косата от шампоаните става като слама. Кожата също изпръхва някак. Но човек трябва да прецени според активността с през деня, дали може да избегне химията или е имал натоварен ден и все пак трябва да се обезмирише. Но при всички положения повечко гореща вода разтваря и отмива почти всички гадости.
11
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"взИмам" е русизъм, но правописът от 2012 го допуска като втора форма. Препоръчва се бг-та форма "взЕмам".Формата "взИмам" в съвременния бг еззвучи като необработен диалект. Както и "фъф" вместо "във", Фнимание, вм Внимание...
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верно е. Ммасово хората са със сухи и набръчкани кожи. Тояа е от прекомерно къпане и използване на химии .
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нови красиви цени на сапуна, за да предпазваме хората от злоупотреби със сапунисването.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пробвах . Мазнини остана .сплъстена коса . Намирисвам. Но съм ок.
7
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 15 години се къпя само с вода. Без сaпун и душ гел. И съм супер.
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Flex"След първоначалното свикване на косата същото"Коста ти не свиква, защото дори не е жива тъкан ....
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни глупсоти ... И вие ми се водите фактор в политическия живот на страната!
4
10
 
20
 
! Отговори
7891 преди 3 години
До АнонименДо Анонимен 1Мъжете, които плюят жените, обикновено са пълен въздух под налягане.Така че, грешиш, малкото кебапче сиренясва със сигурност. И жените бягат с двеста, не само зари това, а заради цялостната картинка на подобие на мъж. За съжаление е така, особено в бг-то.
3
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той Тиквата сигурно си носи характерната за етноса миризма.На опушено.
2
7
 
23
 
! Отговори
Герберски крадец преди 3 години
Борисов изкара цяло лято с една риза.Чакаха го да бият пред бояна и не взе багаж. Багажа бяха Балтов, Ангелов, Херо, Нанков.Доста ще да е смърдялo от тая потна риза
1
30
 
13
 
! Отговори
Flex преди 3 години
Потвърждава. От 3 години се къпя всеки ден само с вода и то не гореща. Веднъж на месец-2-3 ползвам нещо измиващо ама и без него може. Значително по-добре е кожата и наистина няма нито миризма, нито някаква мръсотия. Същото стана с косата, видях от приятелка как косата и стана страхотна и като я питах - от година не ползвала шампоани. След първоначалното свикване на косата същото - не се омазнява, не е ***, а супер свежа само с вода, така съм от около 4 години вече, само вода