Опасно предизвикателство в TikTok с лекарство

Има няколко инцидента в Мексико
21 яну 2023 08:27, Александър Попов
6
Опасно предизвикателство в TikTok с лекарство
Снимка: БГНЕС

Мексиканските власти предупредиха за опасностите, свързани с популярно предизвикателство в TikTok. То води до опиянение на ученици след прием на лекарства.

Със слогана "Последният, който заспи, печели", предизвикателството се състои в опит да се остане буден след прием на клоназепам - лекарство, използвано за лечение на припадъци, панически атаки и тревожност.

Страничният ефект на лекарството е сънливост.

Парамедици са оказали помощ на петима непълнолетни в безпомощно състояние в училище в Мексико сити, съобщи столичният отдел за обществена безопасност. Властите в северния щат Нуево Леон съобщиха за три случая там.

Никой от учениците не е пострадал сериозно.

"За съжаление предизвикателствата, които се разпространяват чрез социалните мрежи, често излагат на риск здравето на хората", заяви министърът на здравеопазването на Нуево Леон Алма Роса.

В TikTok бяха публикувани няколко видеоклипа, в които хората се записват как приемат хапчетата, за да наблюдават ефекта.

Други потребители са публикували видеоклипове, в които предупреждават за опасността от предизвикателството, което преди това е било много популярно и в Чили./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
4
 
! Отговори
Тираджията Z преди 1 година
Никогаш не съм отварял тик ток.Даже ме знам как изглежда.Но одобрявам младите да експерементират.Естествения подбор ще свърши останалото.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както всичко друго измислено от човека уж за прогрес, и социалните мрежи са по-скоро вредни. За интелекта на ползващите ги да не говорим...
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората тука не вярвам да ползват TikTok. Тази новина касае младите, пуснете я там в TikTok за я видят, че само там висят в свободното си време.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво е TikTok?