7 употреби на восъчната хартия

За покриване на шкафове
3
7 употреби на восъчната хартия
Снимка: Istock

Восъчната хартия е предназначена предимно за кулинарни цели. В нея се съхраняват различни печива, бисквити, тестени изделия и други хранителни продукти, които се запазват свежи задълго с нейна помощ. Тя е помощник и в печенето, като предпазва от залепване и изгаряне.

Но восъчната хартия може да се използва и по много други различни начини в ежедневието. Ето за какво още може да ви бъде полезна тя.

За съхранение на различни вещи

Восъчната хартия има много добри изолиращи свойства благодарение на восъка. В нея можете да увивате предимно метални предмети, които са податливи на ръжда. Восъчната хартия предпазва от ръждясване и запазва блясъка на метала задълго.

За почистване на упорити замърсявания

Втриването на восъчна хартия в различни замърсени повърхности и предмети помага за по-лесното им почистване. Подходяща е и за труднодостъпни места, като ъгълчета на стени, подове, цокъл, лайстни, където се събират мръсотия и засъхнали остатъци.

Намокрете восъчната хартия, смачкайте я на топка, след това я разпънете отново. Така става по-податлива и гъвкава. След това я втрийте в замърсените повърхности и почистете с парцал.

За покриване на шкафове

Ако искате да запазите шкафовете, рафтовете или различни етажерки, на които подреждате предмети, храни, опаковки и други пособия, восъчната хартия е вашият добър избор в случая. Тя ще помогне да предпазите повърхностите от отпечатъци, петна, мазни замърсявания и други проблеми.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мише, а как да ползваме восъчната хартия в секса?