Как ни мамят брокерите и има ли как да го избегнем?

Антон Илиев с примери от практиката в "Доверен брокер" на Imoti.net
Обновена: 16 мар 2017 15:23 | 15 мар 2017 15:24, Бойчо Попов
32

Ярки примери за подвеждащи практики и измами, до които прибягват некоректните брокери на недвижими имоти, разкри Антон Илиев, собственик на агенция "КА5 Имоти", която грабна статуетката в категорията "Брокер на недвижими имоти на годината – наеми" в първото издание на Годишни награди на Imoti.net.

Той се включи в инициативата на Imoti.net "Доверен брокер", която помага на потребителите да разпознават добрите и коректни професионалисти и да се пазят от мошениците.

Не се информирайте за цените на имотите от интернет, съветва Илиев и пояснява, че така много вероятно да попаднете на фалшива обява, а публикуването й е прийом на мошениците, за да съберат информация за потребителите.

Пазете се от мними хазяи, казва още той. Те разчитат на желанието на клиента да спести комисионната за брокер, за да сключат набързо договор с него, да вземат депозити и вноски в брой, а след това да... изчезнат. А клиентът разбира, че няма никакви права над имота и е измамен.

Как коректните брокери могат да ви помогнат да избегнете тези и други нелоялни практики, вижте във видеото!

Заради големия интерес към инициативата на Imoti.netBloomberg TV Bulgaria стартира седмична рубрика "Доверен брокер" в предаването "В развитие". Всяка седмица в нея ще се обсъждат още важни аспекти на темата, които стимулират прозрачното развитие на бизнеса с имоти в полза на потребителите

Още бизнес новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
24
 
! Отговори
Ужаз преди 7 години
Този ми прилича на най - големия мошеник от всички. Вижте го какъв е мазен само и съветите, които дава ....
11
8
 
22
 
! Отговори
само да кажа преди 7 години
от бакшишите и манХасалите по до долни са само брокерите.брокер=измамник,мошеник,далавераджия!!!!само бой по каските ги оправя такива ***!
10
5
 
13
 
! Отговори
Дедо преди 7 години
Тоа Антон е мазен и неориентиран ***.Да сме "чекнели",бил съм в "базата данни"?А бре,ей,момко.От колко време си "брокер",бре???Наредили там некви моми и момци за фон и ей го къдей шефа и баш фирмата?!?!Аз кога продавах и търчах с 204 и 72 по кварталите тоа синковец е бил в ташките на баща си.Аман от такива "брокери"!!!
9
1
 
37
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Тези измами са дребна работа. Истинските измами са с нотариусите, кметовете и фалшификаторите. Тази статия си е една реклама на някои агенции - Нищо повече.
8
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо се лъжем сега ??? Дядо коледа, снежанка и честия брокер са приказни гереой. ;)
7
2
 
49
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
А в България как се разпознават коректните брокери? Да не би да им е написано на челото? Може да лицензиран и пак да е измамник.
6
12
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз сама си намерих и апар. и гаража. Спестих 5 бона. Брокерите нищо не гарантират при сделка, човек може и сам да си направи справките. Това са едни пари дадени залудо, може да си ремонтираш с тях____________Ако ти остане някой лев, купи си и Буквар...
5
4
 
53
 
! Отговори
ghj преди 7 години
Аз сама си намерих и апар. и гаража. Спестих 5 бона. Брокерите нищо не гарантират при сделка, човек може и сам да си направи справките. Това са едни пари дадени залудо, може да си ремонтираш с тях
4
4
 
44
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Как да се пазите от брокери, които като хиени дебнат частните обяви за продажба:1. Купете си предплатена SIM карта2. Пуснете си обявата и във всички снимки вградете неколкократно номера, има програми за товаТака хиените дори да пуснат обява от ваше име без да знаете никой няма да им се обади, понеже вашият номер се вижда от снимките
3
5
 
46
 
! Отговори
яЗЕКА преди 7 години
Според тоя човечец даже е грешно хората въобще да разполагат със собственост. Най-добре всичко да се прехвърли на брокерите, те ще се погрижат за всичко...и за имота и за собственика, че и за интереса на наследниците.
2
4
 
41
 
! Отговори
Не си преди 7 години
контактувате с брокер, не ви мамят. Същото като при контактите - не бъркате в тях, не ви убива ток.
1
4
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно как съветите са случайно насочени към задължителното ползване на агенция и брокер, а същевременно оплюват частните продавачи и хазяи, които не искат да плащат грешни пари на кръвосмучещи готованци.