Балкански коне тръгват на турне

Обиколката е под наслов "Балкански коне и приятели" и подгрява за 10-годишнината на групата
Обновена: 11 окт 2010 13:30 | 11 окт 2010 12:00,
1
Балкански коне тръгват на турне
Плакат: Fusion Embassy

След пролетната си обиколка Балкански коне отново ще се срещнат с феновете си в София, Варна и Русе.

Турнето, наречено "Балкански коне и приятели", ще стартира на 14 октомври от София, на който към Краси Желязков (българска фретлес и 8 струнна тамбура; акустична китара), Николай Иванов (клавишни, вокал, бамбукова флейта) и Петър Тодоров (кахон, перкусии) ще се присъедини виртуозният кавал на Владимир Величков.

Настоящата им музикална програма включва качествено нови композиции, преплитащи добре познатите и любими на публиката екзотични мелодии и динамични ритми.

Различен нюанс към тях ще добави гостът в обиколката, познат от работата си с много световно признати музиканти и оркестри, като "Канарите", Теодосий Спасов, Иво Папазов, Петър Ралчев, Георги Янев, Стоян Янкулов, Антони Дончев и много други.

Владимир Величков свири със собствен почерк и иновативни технически похвати, а музицирането му е умела компилация от джаз, фюжън, етно и уникалния му личен стил.

Последният му проект, който е все още в работен стадий и се очаква да излезе в Лондон до края на годината, включва Nick Mason от Пинк Флойд, Matt Cooper от Incognito и поп и фолк певицата Десислава.

Трите дати от настоящото турне ще подгреят за голямото събитие, което ще се състои на 10 ноември 2010. Четвъртата дата ще отбележи 10-годишния юбилей на Балкански коне с голям концерт на групата, в който ще се включат множество гости, които засега остават тайна!

Ето и датите за турнето:
14 октомври Sofia Live Club, София
15 октомври Max Club, Русе
16 октомври Menthol, Варна

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: турне
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Неизвестен преди 13 години
Интересни са като звучене.