Стефан Димитров: Спирам да пиша, тази държава е обречена

Няма изход, въртим се в кръг, споделя известният композитор
Обновена: 22 яну 2011 10:16 | 22 яну 2011 10:16,
195
Стефан Димитров: Спирам да пиша, тази държава е обречена
Снимка: Булфото

„Стига толкова. Много се отчаях от държавата, особено с последните скандали. Имам чувството, че сме затънали в някакво блато, което е адски лепкаво и не може да направиш крачка напред - краката са ти вързани и ти се движиш в тъмнина”.

Това заявява в интервю за в. „24 часа” известният композитор Стефан Димитров, който от месец октомври е директор на програма “Хр. Ботев” на БНР.

„Не може 21 години след демокрацията да се случват такива неща. Бил съм на първите митинги, когато още имаше милиция, хората се страхуваха да викат СДС и го мълвяха без глас. Сега 22 години след т.нар. демокрация пак същото - СРС-та, досиета, всичко е обрасло в тежка корупция.

Един от изразите, които съм запомнил и важи за държавата ни и днес, е на Ренета Инджова. Тя каза: Тази държава е обречена. В този момент си мисля, че тази държава наистина е обречена, и това не може да ме мотивира за творчество. Лошото е, че няма изход, въртим се в някакъв кръг”, споделя Димитров.

„Изумих се от една анкета по телевизията, че 60% от българите не знаят какво значи Шенген и не ги интересува.Тази държава не може да завърти колелото на цял оборот. Против съм да падне правителството, защото, като си гласувал доверие на някого, остави го да си свърши мандата и да направи това, което е замислил. Същото беше и в БНТ, избраха ме за генерален директор, седях 8 месеца и точно бяхме планирали някакви неща и - опа! - довиждане, дойде друг. Затова тъпчем на едно място”, коментира още известният композитор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: Стефан Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Не пей ми се, не смей ми се", написано от Петко Р.Славйков по подобен повод. И продължено от Хр. Ботйов: "... от днес ще да блея"
174
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом си се предал какво ми даващ мнения,умираи си там тихо и това е.Аз все още искам да живея в държавата си и затова не се предавам,така са и правили всички Българи още от време едно.
173
0
 
5
 
! Отговори
оптимистка преди 13 години
Ако мислим,че е обречена и не се борим да не е така,значи наистина трябва да дръпнем шалтера скоро.А от това ще има много доволни...
172
2
 
4
 
! Отговори
za преди 13 години
Imam samo edin vupros. Kak mojaha da ni priemat v Evrosauza?
171
4
 
3
 
! Отговори
petku преди 13 години
КЪде беше Борисов при комунизма вееей?при бай тошко-при власта.Президента ни е комунист! е начи ВСИЧКО Е ПО СТАРОМУ _каква демокрация с комунисти вееей?ВЛАСТА СЕ ПРЕДАВА ПО НАСЛЕДСТВО ВЕЕЕЙ!!ЗАЩО ИЗБИРАТЕ ЛИЦА_ПОЛИТИЦИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 20 години веей!САмо нови лица от народа -трябва да дойдат на власт!ВЪН ЕВРЕИТЕ ОТ ДЪРЖАВАТА!ТУРЦИТЕ ЩЯХА ДА УПРАВЛЯВАТ ПО ДОБРЕ ТУКА БЕЕ ЕЕЙ!ЕДИН БУНТ НЕ МОЖЕТЕ ДА СПРЕТНЕТЕ-14 януари кво стана а?
170
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ти ако не си използваше цялата енергия за да пазиш равновесие можеше да си сложиш една кирилица ! Писането на шльокавица е като да пишеш с ла*но - чете се, но не е приятно ;]
169
2
 
1
 
! Отговори
T.S. преди 13 години
Ochevidno naprejenieto e dostignalo vryhna tochka, za da preobladava takyv pesimizym i agresivno otnoshenie mejdu horata, dori i na edin tolkova nevinen i liberalen forum.Ako energiata i motivatciata, koiato proiaviavate za da se hulite i uprekvate po takyv jestok i neuvajitelen nachin, ia izpolzvate konstruktivno za da promenite onova, ot koeto ste nedovolni, to Bulgaria moje i da zapochne da prilicha na tcivilizovana strana. Za sega, tova e dalechna perespektiva.
168
2
 
8
 
! Отговори
има ли право преди 13 години
Все едно дали го харесвате като композитор или човек, но има ли право да изрази мнението и чувствата си? Според вас не, а тогава защо се сърдите когато политиците не ви питат какво мислите и правят каквото си искат?
167
4
 
4
 
! Отговори
Нещастен преди 13 години
Комформист нещастен, по добре спри да правиш каквото и да е бездарник, стига ни тормози с творческите си напъни
166
4
 
5
 
! Отговори
муспи преди 13 години
Държава въобще няма че да е обречена. Всичките правителства и парламентът са от евреи, и за камуфлаж турци и някой ***. Премълчаването на този очеваден факт, ако не говори за глупост е служебно изказване на окупатора.
165
3
 
8
 
! Отговори
ВЯРНО Е .... преди 13 години
...ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВА ---БЪЛГАРИЯ Е ОБРЕЧЕНА!ЩЕ СЪТВОРИМ ДРУГА----ЕВРОПЕЙСКА И НОРМАЛНА ДЪРЖАВА,БЕЗ *** И РУСКИ ДУПЕДАВЦИ!!!ДОЛУ ЧЕРВЕНАТА ***!ТЯ НИ ДЪРПА ,КЪМ "***" НА БАЛКАНИТЕ!
164
2
 
9
 
! Отговори
фен преди 13 години
Г-н Димитров изкуството не е ограничено във времето,събитията в една държава и най-вече отразочорованията ни и т.н.Изкуството е нещо много интимно споделено с другите.Големите класици са творили прекрасни неща през най-тежките периоди в живота си.Много от прекрасните народни песни са били изпявани без ноти и композитор от цялата душа и сърце(по време на войни,жътва,нещастия...).Е,ако все още наистина имате идеи и заряд пишете...Наистина има хубави неща направени от вас...
163
6
 
6
 
! Отговори
шшшт преди 13 години
тази държава наистина е обречена
162
5
 
19
 
! Отговори
Ч преди 13 години
Човека е прав, 89г.беше началото на залеза на една нация.
161
3
 
17
 
! Отговори
оххх... преди 13 години
народа мисли как да оцелее,затова не ги интересува нито Шенген...ха нека да ви видя с 200 лв заплата,което вече е по-ниско от минималната заплата-мога да ви предоставя документ за месец декемри 145лв заплата в частния сектор...
160
1
 
9
 
! Отговори
до 167-ми преди 13 години
поздравления! много точно си описал форумните маври на СДС :)
159
3
 
16
 
! Отговори
форум преди 13 години
Продължавам да мисля, че този форум е пълен с *** ***, готови да критикуват всичко и всички! Така е в цялата ни псевдо държава -всеки *** е прав за всичко и ти обяснява, че си *** и как само той знаел и разбирал от всичко - изкуство, политика, бизнес, икономика и т.н. Много ненормални хора еййй!
158
6
 
6
 
! Отговори
творчески преди 13 години
гледай ти откъде се разливали блатните бисери, че и Ренета Инджова за кумир...изумен, недооценен, ама програма "Христо Ботев" да се учат от Алма Матер Класик: по-малко дрънканици и реклами, повече музика
157
4
 
4
 
! Отговори
1000 преди 13 години
Може може да се случват всякакви неща...ДС-то не бяха избити и сега те още си бачкат и саботират със всякакви начини (научени от КГБ) прогресята на страната...нали знаете девиза "Ако не сме ние комунистите, и вие няма да бъдете" Такаче на всякой ще му стане ясно че БГ няма оправия докато "софтуера" на комунистите не се промени, или "хардуера" на комунистите не се смени с нов. Иначе просто няма оправия...комунистие извадиха голяма късмет да не бъдат избити като царистите преди 65 години...
156
3
 
7
 
! Отговори
забравила преди 13 години
Известният композитор е сниман на фона на безплатен кетъринг за интелектуалци. Не е бедстващ пенсионер. Той персонално какво направи за демокрацията, че не помня?!