Чочо Попйорданов почина рано тази сутрин

15-часовите усилия на лекарите не успяха да спасят актьора
Обновена: 5 май 2013 10:17 | 5 май 2013 10:17,
432
Чочо Попйорданов почина рано тази сутрин
Снимка: Bulphoto

Актьорът Петър Попйорданов, известен като Чочо Попйорданов, почина рано тази сутрин в "Пирогов", съобщиха от пресцентъра на болницата.

Въпреки близо 15-часовите усилия на лекарите от Клиниката по интензивно лечение в "Пирогов" Попйорданов почина в резултат на тежка черепно-мозъчна травма, се посочва в съобщението.

Както съобщи вчера Dnes.bg, 48-годишният актьор бе настанен в Централната реанимация на "Пирогов" с пряка опасност за живота, след като бе пострадал много сериозно.

Петър Попйорданов бе докаран вчера следобед в болницата в коматозно състояние. В резултат на височинна травма е имал тежка двустранна мозъчна контузия, двустранно счупване на черепните кости, вътречерепен хематом, счупване на черепната основа, контузия на белия дроб и едно счупено ребро.

Сърдечната му дейност е била поддържана с медикаменти и е бил поставен на командно дишане. По информация на bTV актьорът е паднал на глава от 2 метра при инцидент на Боянските гробища.

Преди десетина дни Чочо Попйорданов загуби майка си.

Актьорът е роден на 11 юни 1964 г. в София. Син е на Иван Попйорданов, дългогодишен директор на Киноцентър „Бояна“ и генерален директор на БНТ през 1998 г.

През 1989 г. Попйорданов завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност актьорско майсторство в класа на Крикор Азарян и Тодор Колев.

Играе в трупите на театър „София“, Малък градски театър „Зад канала“, а от 1994 г. и в Народния театър. Най-известните му театрални роли са в постановките „Сън в лятна нощ“, „В полите на Витоша“, „Бурята“, „Човекът, който прави дъжд“, „Кимоно“, „Декамерон“, „Призраци в Неапол“, „Хеда Габлер“.

Чочо Попйорданов участва и във филмови продукции, сред които „Вчера“ (1988), „Адио Рио“ (1989), „Любовното лято на един льохман“ (1990), „Вампири, таласъми“ (1992), „Сезонът на канарчетата“ (1993), „Граница“ (1994) „Испанска муха“ (1998), „След края на света“ (1998), „Дунав мост“ (1999), „Сомбреро блус“ (1999).

Чочо е носител на множество номинации и награди, сред които номинация за Аскеер през 1996 и награда Аскеер през 1997 г. и награда „Златен Баяр“ в Белгия за най-добра мъжка роля във филма „Граница“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още по темата: Чочо Попйорданов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
1
 
1
 
! Отговори
tihomir преди 10 години
ti beshe, pich i dobar priatel na-dobar put choche
179
0
 
6
 
! Отговори
аз преди 10 години
На злите езици да напомня, че за починал или добро или нищо. Да се спазва това правило е признак на култура. Да се нарушава е признак за лош вкус и простотия.Бог да прости Чочо ! Безспорно един млад и талантлив човек напусна този свят.
178
3
 
21
 
! Отговори
някой си преди 10 години
Абе,кьм всички плюнковци-вие сьрце нямате ли,вие не сте ли хора,вие няма ли да умрете,но разликата бездушевни нещастници между вас и ЧОЧО е,че него го знае цяла Бьлгария а вас никой не ви знае само такива като вас.Хората на запад се радват на успехите на другите пьк тия се радват че е умрял един заслужил човек и запомнете-бьдете преди всичко добри и човечни а не сьдници има кой да сьди
177
0
 
33
 
! Отговори
албена преди 10 години
А може би бързаш, Актьоре, защото Коко те чака с нов театрелен проект на голямата сцена на Господ? А може би с Велко ще изпълните някой от забалежителните ви диалози между старшинката и редника и ще успеете да разсмеете Господ?А тук ще останем със спомените от театралните и филмовите ти роли.. И няма да ти пожелаваме "Почивай в мир", защото, както разбирам от приятелите ти , спокойствието е непознато за теб състояние. Затова, където и да си , бъди - стихиен и непредсказуем,какъвто винаги си бил
176
0
 
27
 
! Отговори
албена преди 10 години
Сбогом,Актьоре! Смъртта ти е толкова нелепа, че чак е абсурдна! Вървял си към нея заднишком, с лице към живота и към жената, която обичаш..А може би, съзнателно или не ,си пожелал да отидеш ТАМ - където вече са някои от приятелите ти, ***, може би те са те повикали..И може би така е трябвало да се случи - да си отидеш сега, когато много път си извървял, а и много още ти е предстояло , да си отидеш, след като си черпил с пълни шепи от живота, но и не си се наживял..
175
0
 
6
 
! Отговори
111 преди 10 години
До Black&White Ти мауумен ли си или.. престави си ти да загубиш близак и да отидеш на гробишата и да падниш в някоя шахта 2м. От както загуби майка си той не е пил и милиграм ракия или подобно.
174
1
 
2
 
! Отговори
111 преди 10 години
да осъдят гобарите и КО за да си понесат наказанието веднага !!!
173
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чочо беше пич! не като новоизникналите *** от разни сериали...със снобарското им поведение....
172
17
 
8
 
! Отговори
до 186 преди 10 години
Незнам на колко години си но Георги Калоянчев,Георги Парцалев,Татяна Лолова и Стянка Мутафова са недостижим връх!Естественно и според мен Петър Попйорданов е малко прехвален тъй като се намира доста далеч от тези икони
171
2
 
15
 
! Отговори
Leika преди 10 години
R.I.Pпо някаква причинаме обзе тъга за този човек. жалко, жалко и много тъжно... тъжно и за хората,на които ще липсва. аз не го познавам, и не съм почитател на мелпомена. но това момче някак ме спечели.виждам, че обсъждате алкохола? всеки можеда има проблем... НО, забранено ли е да се пие? незаконно ли е? и каква е разликата с този, който яде като ***?
170
27
 
5
 
! Отговори
Black&White преди 10 години
СИЛАТА НА РАКИЯТА Е ОГРОМНА....Не я подценявайте :)))
169
21
 
4
 
! Отговори
edin psihopat преди 10 години
abe tva e kato s kalata.. Nqkvi hora sa umreli.. Vie gi izkarahte velichiq .... Napravo kvo she praime bez tqh ne znam.. :D ne bqha chak tolko dobri artisti ostavete da lejat v zemqta stiga se karali za gluposti na tehen grub/grob
168
6
 
30
 
! Отговори
Една от многото преди 10 години
Почивай в мир!Отвратена съм от всички онези, които седят и плюят, не само в случая, при всяко събитие винаги ще се намери някой, който да се изкаже "неподготвен". Защо е тази злоба, бе хора? По-добре ли ви е, като пишете простотии за хора, които нито познавате, нито знаете за какво става въпрос. Бил такъв и такъв, а вие какви сте?!? Всеки прави грешки, всеки има пороци, вие ли сте тези, които трябва да съдят и отсъждат. За мен той ще остане добър актьор, просто човек като всеки един от нас!!!
167
3
 
54
 
! Отговори
стефан преди 10 години
стига сте храчили по човека бе,панелни алкохолизирани ***........Той беше пич и актьор,а за вас никой никога няма да чуе, и така ще ви мине жалкия евтин живот на дивана със шише ракия.......*** си и простия народ...
166
1
 
25
 
! Отговори
весела преди 10 години
Почивай в мир.
165
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До все едно кой ***,кога и къде си видял праведен А Л К О Х О Л И К ?
164
53
 
10
 
! Отговори
S.S преди 10 години
Защо от смъртта на един алкохолик,трябва да се прави национална трагедия? Всички знаехте,че Попйорданов ще завърши по такъв начин...а сега - колко си голям Чочо,колко си велик Чочо,неповторим си Чочо.
163
5
 
23
 
! Отговори
Mladen преди 10 години
Хейтъри, СПРЕТЕ !!!!!!
162
5
 
24
 
! Отговори
Mladen преди 10 години
Поредният ОГРОМЕН АКТЬОР, който си отива ПОЧИВАЙ В МИР !!!
161
4
 
32
 
! Отговори
Mила преди 10 години
Чочо беше изключителен артист, а за такъв се изисква и такава чувствителност. Да може да видиш трепетенето на листото, да отграничиш нежният от груб вятър, да усещаш нещата във въздуха. А да си неудолетворен означава непрекъснато да търсисш истината за ролите, за живота. и тогава си наивен до болка. За съжаление, тези качества закърняват вече. Но, ако ги нямаше нямаше на има никаква поезия. 80% от романите, нямаше да има музиката. И живота щеше да бъде сив-такъв какъвто за съжаление, започва да става. И се виждат представителите му тук.