"Квадрат 500" – препълнен, безплатно е

Българският Лувър отвори 28-те си зали за посeтители
13 авг 2015 14:47,
13

Снимка: Булфото

Национална галерия "Квадрат 500" в София отново прие стотици посетители в деня със свободен вход - вторият четвъртък на всеки месец.

Столичани и туристи могат да видят прочутата картина "Луцифер" на германския художник Франц фон Щук (1863–1928). Това произведение е с най-много участия в представителни международни изложби в най-престижните музеи на Франция, Германия, Италия, Швеция, Великобритания и САЩ.

Експонираните произведения в "Квадрат 500" са близо 2000, разположени в 28 зали на четири етажа. Националната галерия показва българското изкуство, съизмеримо с европейските и световните тенденции.

В представителната експозиция е показана само малка част от колекцията на националната ни галерия, която наброява над 42 000 творби. Половината от изложените произведения са на български автори. Другата половина представя изкуство от Европа, Азия, Африка и Америка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
до 10? преди 8 години
Това не е църква . Това е художествена галерия . Много издребнявате вече , народа се побърка!
6
2
 
2
 
! Отговори
? преди 8 години
Според мен в музей, на изложба НЕ се ходи с КЪСИ панталони( мъже и жени).
5
0
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
според мене пък той е позирал на тая снимка, може смело да напишат отдолу ,,открийте седемте разлики,, :D
4
2
 
2
 
! Отговори
qwerty преди 8 години
хаха това име на музей ли било е :D Като име на хорър филм нещо в стил ,,5-тия елемент,, или ,,4-тия вид,, Колко болен мозък трябва да си да измислиш това че и да го одобриш незнам...
3
4
 
6
 
! Отговори
шоп ама културен преди 8 години
Първо ще дадем пари за бахура , а после и за културата . Не е важно колко струва билетът , важно е на мен да ми е безплатно .
2
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Портретите на Бойко кога ще ги сложат в Квадрата?
1
0
 
25
 
! Отговори
Falkoneti преди 8 години
Ходил съм четири пъти вече там, само първия път успях да разгледам всичко на спокойствие,защото още не знаеха много хора че пускат безплатно. На следващите пъти беше ад... тъпканица ,бутаница ,бягащи деца и т.н Затова съветът ми е дайте пари за един билет и гледайте спокойно, тогава няма блъсканица и наистина можете да се насладите на картините.