Георги Тенев поднася "Български рози"

Новият му роман излиза на 2 септември
31 авг 2016 16:22, Петя Славова
0
Георги Тенев поднася "Български рози"
Снимка: Колибри

Разказ за съдбата на интелигенцията в безскрнупулния свят на силните, бруталните и богатите, за разбитите илюзии за невинност, за суровото и безнаказано присвояване на капитали, идентичност и власт разказа новият роман на Георги Тенев "Български рози".

Книгата може да намерим от 2 септември, а предпремиерата й ще се състои в рамките на Празниците на изкуствата Аполония 2016 - на 7 септември, сряда, от 20:00 ч. в Художествената галерия в Стария град Представянето на романа ще направят актьорите Лили Гелева и Явор Бахаров.

"Поставен в безизходица, човек усеща перверзния чар на отчаянието. Почти без инвестиция на енергия, по напълно икономичен начин отчаянието може да доведе до крайности, каквито нито геройството, нито фанатизмът предизвикват.“

Така започва първата част на „Български рози” , един тъмен, тревожен, безмилостно честен текст, който потапя читателя в атмосферата на България от началото на XXI век.

Една драматична и въздействаща история за непостижимата любов, за приятелствата, задушени от предателства в името на успеха, известността и парите.

Авторът хвърля ръкавица към няколко поколения, прави мрачно предсказание за бъдеще на терор и политически отмъщения и ни изправя пред страховитата истина за предопределената участ на децата ни.

 Георги Тенев е роден през 1969 година в София. Завършва НГДЕК „Константин-Кирил Философ” и Софийския университет „Св. Климент Охридски“, по-късно следва и във Виенския университет. Автор е на романите „Партиен дом“ (Награда за български роман на годината на фондация „ВИК“, 2007), „Кристо и свободната любов“, „Господин М.“ и на сборника с разкази „Свещена светлина“ (отличен със стипендия за превод на Американския ПЕН център).

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари