Любов, музика и драма в "Сребърният лебед"

Елена Делбанко ни отвежда на красиво пътешествие
27 сеп 2016 14:30, Петя Славова
0
Любов, музика и драма в "Сребърният лебед"
Снимка: ИК "Сиела"

От нея може да научим колко е различна представата ни за света на класическата музика от това, което се случва в действителност.

Ще усетим например колко е трудно да се живее с признати гении, какви грижи се полагат за скъпите инструменти, на които творят, както и какви пагубни страсти се вихрят около притежанието и наследяването на уникатите, създадени от великите майстори преди векове.

От страниците на обвитата в тайни и страст книга "Сребърният лебед” ще стане ясно и къде се вмества любовта в сложната и противоречива вселена на класическата музика.

"Лебед”-ът от заглавието е легендарно виолончело, създаденото през 1712 г. от знаменития майстор лютиер Антонио Страдивариус. Изключителният инструмент е притежание на също толкова изключителен челист:  Александър Фелдман – виртуозен музикант, който е признат в целия свят, но за семейството си е себичен и предимно отсъстващ съпруг и баща.

Години наред Фелдман пътува по света със своя Сребърен лебед, а по стъпките му върви единствената му дъщеря – Мариана. Момичето има таланта дори да надскочи великия си баща и знае, че един ден уникалното чело ще премине в нейни ръце. До момента, в който Фелдман умира и се оказва, че е завещал Лебеда на красив непознат – швейцарския обещаващ талант Клод.

Любовта към музиката ще сближи Мариана и Клод достатъчно, за да породи и страст помежду им, но двамата ще се изправят пред тъмни тайни от миналото, които са извън техния контрол…

"Сребърният лебед” е написана от жена, която е прекарала живота си в света на класическата музика. Делбанко е дъщеря на покойния челист на Beaux Arts Trio Бърнард Грийнхаус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Елена Делбанко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари