Алмодовар рисува сантименталния образ на жената във "Всичко за майка ми"

Филмът – тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
24 фев 2017 12:30, Петя Славова
0
Алмодовар рисува сантименталния образ на жената във "Всичко за майка ми"
Снимка: Bulgaria ON AIR

В пъстрия на емоции женски свят ни въвежда Педро Алмодовар във "Всичко за майка ми“. Филмът ни среща с младия Естебан, който иска да открие баща си, а също да се утвърди като писател. Затова пък  майка му Мануела умело прикрива истината от сина си.

Наситен на страсти, притаени чувства и вдъхновения, филмът проследява семейните отношения, а режисьорът използва смело възможностите на мелодрамата. Визуалната картина също не щади тоновете и те са ярки, в унисон с характерите на персонажите.

Без да губи усета си за ритмична драматургия, Алмодовар оформя сложен портрет на съвременната жена. Благодарение на изключителни актриси като Сесилия Рот, Мариса Паредес, Пенелопе Крус и Кандела Пеня я виждаме ранима, вдъхновяваща, обичаща и сантиментална.

С "Всичко за майка ми“ Педро Алмодовар получава  "Оскар” за чуждоезичен филм, награда за режисура от Кан, награди за най-добър филм, режисьор и актриса от Европейската филмова академия и още десетки престижни награди от международни фестивали в един от вечните шедьоври на Алмодовар.

Може да гледаме филма в рубриката "Кино класика“ на 24 февруари от 22.10 часа по Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари