Пипи Дългото чорапче ще вилнее на големия екран

Класиката на Астрид Линдгрен получава кино адаптация
19
Пипи Дългото чорапче ще вилнее на големия екран
Снимка: Instagram

Киното ще се сдобие с още една любима детска история. Вчера беше обявено, че класиката на Астрид Линдгрен „Пипи Дългото чорапче“ ще бъде адаптирана за големия екран. Зад идеята стоят продуцентите на филма „Падингтън“, който отново разказва дълбоко познатата приказка за мечето Падингтън и неговите забавни приключения в големия град Лондон.

 
Сега, компаниите Studiocanal, Heyday Films и издателската къща на Астрид Линдгрен са решили да покажат на днешните деца какви ги е вършила Пипи много преди те да се родят. Историята проследява 9-годишното момиче със своите емблематични червени плитки и лунички по лицето, което се опитва да намери мястото си в света.
 
Пипи предпочита да се справя с всичко сама, отказвайки да се съобразява с обществените стандарти и забрани. Порастването ѝ е задължително, тъй като родителите ѝ ги няма и Пипи е напълно сама в света на възрастните.
 
Романът е съставен от три части, които са публикувани в годините 1945-1948. Досега са преведени на 77 езика, а в света са продадени повече от 65 млн. копия. „Пипи плени и вдъхнови семейства по целия свят със своята сила, характер и огромна харизма. Книгите на Астрид Линдгрен се превеждат от много години, което е доказателство за таланта ѝ. Точно него искаме да почетем с този филм“, казва собственикът на Heyday Films Дейвид Хейман.
 
Засега не е ясно кога точно ще бъде премиерата на „Пипи Дългото чорапче“, но едва ли ще може да съвпадне със 75-годишнината на книгата, която е през 2020 година. В едно сме сигурни обаче – с нетърпение очакваме още новини около този проект.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много конспиративно изглежда нов филм за Пипи, след облъчването ни с Грета. Направо си е планирано да опорочат и малко останалата шведска класика за деца.
16
0
 
1
 
! Отговори
Korean soup преди 4 години
До 13: "И никой не остана" е оригиналното заглавие на книгата, което е дадено от Агата Кристи ("And then there were none"). Идва от стихчето, което жертвите намират в стаите си. В това стихче за никакви негърчета не става въпрос, а за войници. Действието в книгата се развива на Soldier island. Може би трябва да четем малко, преди да пишем.
15
0
 
3
 
! Отговори
Климатолог преди 4 години
Тя вече вилня на годишното събрание на ООН .. под името Грета ;-)))))) Сега ще я екранизират като Пипи и КуКу
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яяя това не е ли онова злобарче с климата.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както "10 малки негърчета" се превърнаха в "И никой не остана" със зелени войничета, така ще се обезобрази и Пипи
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано филмаджиите не забравят, че се разказва за щведи, от истинските, не от новите, а думата "***" е често употребявана.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-много да съсипят историята за съжаление.За любителите на Пипи, по ФилмБокс много често въртят старите филми
10
0
 
9
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Най-вероятно Томи ще е негърче :D
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То хубаво са репили да правят филм за Пипи, ама се опасявам от няколко неща.Да не би в края на филма да стане ясно ,че Пипи не е момиче, ами е момченце или още по-лошо да не знае дали е момченце или е момиченце. Е това са ми опасенията и се страхувам, че ще се оправдаят.
8
1
 
6
 
! Отговори
толерантен преди 4 години
След "еманципацията" на жените, ред и децата да "получат права".
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Руми Зеленото Чорапче вилнее из Европа. Ето, днес се е довлекъл в Австрия да покаже Шефансдом на Десита... Позор!
6
2
 
15
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
"Пипи..." и "Емил от Льонеберя" са ми все още любими книжки. Дано не я изиграе някоя афроамериканка, че ще убият всичко деЦко в мен.
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе баща и беше цар на тъ.м.но3елените. Нещо ще се редактираме. хахахахаПипи ще е като оная грета ква беше ахахахаа
4
3
 
8
 
! Отговори
Гретето преди 4 години
аз ше съм. за ледниците! за озона! за чичковците с кривите носове....! опа това последното не сте го чули.
3
4
 
9
 
! Отговори
Тъпи преди 4 години
Ще е порно филм
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пипи-ЗабрадкатаЧакайте и ще видите, като ни отгледата какво ще ви се случи!
1
9
 
26
 
! Отговори
Тръпна преди 4 години
В съвременната версия дали Пипи ще бъде агресивна трансджендърка, вече успяла да гепи СПИН-а с безразборен секс (в който е посветена от баща си), а Томи и Аника дали ще бъдат бодри арабчета от Шведистан? А конят ще го има ли, щото онова, което Пипи прави понякога с него в книгите, би трябвало да вбеси шизоидните "зоозащитници"? Пипи ще произнася ли на палубата на кораба прочувствени речи как топящите се ледове ще удавят света - на фона на "Емпайър Стейт Билдинг", от който се подава само върхът?