Отмениха българска постановка в Северна Македония, било студено в залите

Постановката "Вражалец" трябваше да се играе в три македонски града
27 яну 2023 11:25, Нели Христова
147
Отмениха българска постановка в Северна Македония, било студено в залите

Българската театрална постановка "Вражалец", която трябваше да зарадва зрителите в три македонски града в началото на февруари, няма да се състои.

Гостуването на едни от най-популярните български актьори бе по инициатива и финансиране на Фондация Българска Памет и Министерството на външните работи на Република България и трябваше да се състои на 1, 2 и 3 февруари в Битоля, Щип и Струмица.

"Вчера следобед в рамките на няколко минути получихме две известия от залите в Щип и Струмица за едностранно прекратяване на договорите за събитието, поради възникнали технически проблеми на територията на театрите, свързани с електрическата система, покривната конструкция и отоплението, които не позволяват провеждането на събитие там. Свързахме се и с битолския театър, откъдето не получихме категорично положителен отговор, че представлението може да се проведе по план. Така, за съжаление, постановката "Вражалец" няма как да гостува в Северна Македония на този етап”, споделят от екипа на Фондация Българска Памет.

Организаторите са категорични, че желанието им да зарадват и усмихнат хората в Северна Македония с гостуване на български театър остава и ще направят всичко възможно да реализират идеята на следващ етап.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
39
 
! Отговори
До 59 преди 1 година
Бъдещето хахахахахахахаааа македония ли ве че тя от скоро е на картата и скоро може да изчезне хахахахаха . Що не си стоиш там ами си в бг ве църв.л нас.ан и пишеш на бг щото македонския крив български даже и вие не можете да се разберете кво говорите. Смешници
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 60: Никой!
53
2
 
0
 
! Отговори
Ко преди 1 година
Кои сме ний
52
21
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 58: Рекох, че вие сте пътници и на целия свят е видно това, а ние сме бъдещето! Вие сте най-беднаата сгаан на човечеството!!!
51
1
 
5
 
! Отговори
До 57 преди 1 година
Ко речи ко? Кои сте вий и кои сме нийй?
50
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 55: Имаме достойнство, за разлика от вас и го отстояваме, за разлика от вас!!! А вии сте най-сомтанната нация на света!
49
2
 
36
 
! Отговори
Пускайте кепенците преди 1 година
И затваряйте границата с тези Майкопродавци!....И никакъв шанс за Еврочленство,докато това зависи от нас!
48
1
 
20
 
! Отговори
Доводи, доказателств преди 1 година
Всички тези случаи да бъдат записвани някъде, за да може после вкупом да бъдат предсавени пред когото трябва.
47
2
 
19
 
! Отговори
Фиром преди 1 година
Вероятно умишлено са спрели парното.
46
2
 
22
 
! Отговори
Бай тос преди 1 година
Кво прайте там бре марш и не им стъпвайте и на картата ще я изтрием тая мизерна уж държавица
45
46
 
1
 
! Отговори
Македонец преди 1 година
Да пуукнат всички българи дано!!! Гръм да ги удари и болест да го покоси! Всичките сте боллни мозъци и не ставате за нищо!!! Бедни сте като африканци, говорите като индийци, цветът на кожата ви трудно се различава от африканския, акъла ви две стотинки не струва! Топите се като лед в загрят тиган. Скоро след има няма 50-100 години ще изчезнете от лицето на майката земя. Само се погледнете колко сте неекадърни във всичко!!
44
1
 
10
 
! Отговори
Баи Онзи преди 1 година
Наи после ,,,кажете им че ние без тях си можем
43
1
 
21
 
! Отговори
Българин преди 1 година
За тия гадове само мор...Вземете им българските паспорти и повече на никой не давайте. Трябва да бъдат смачкани, всячески.Шо е маке , се е ***...
42
2
 
32
 
! Отговори
Тихомир преди 1 година
Ами така, като Киру Канадчето пусна макетата в ЕС, сега ще ни пердашат, ще ни блокират и прочие. На всички им е зле, само на Кирето като си вземе обещаното няма да му чаак толкова зле. Национален ПРЕДАТЕЛ!!!
41
1
 
41
 
! Отговори
гатанка преди 1 година
говори на български, пише на български, кандидатства за български паспорт. Що е то? - северомакедонеееец!
40
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТЕОРИЯТА ,Ч Е БЪЛГАРИТЕ СА ТАТАРИ, ИДВА ОТ РУСИЯ И С ТОВА Е РАЗПОЗНАВАЕМО КАКВО Е ВЛИЯНЕТО. ЗНАЧИ ПОЗОРА ОТ 1946Г. С ДАВАНЕТО НА МАКЕДОНИЯ НА СЪРБИЯ НЕ Е САМО НЯКВО МИНАЛО, ДНЕС СТАЛИНСКАТ ПОЛИТИКА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВА ПРИ ПУТИН!
39
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДУМАТА ФАШИСТИ СЕ ПОЛЗВА ОТ ПУТИН, ТА СИ ПРАВИМ ЛЕСНО ИЗВОДА КОЙ ПЛАЩА МУЗИКАТА... РУБЛОФИЛИ, КО ЧИ КАЖЕТЕ ВЕ?
38
2
 
43
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Гръцката рецепта е единствено работещата в Северна Македония.Твърдо вето до увирането на македонските кратуни.
37
2
 
46
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
До Makedonec "Македонецо", я кажи как дядо ти и баба ти по бащина и майчина линия са били БЪЛГАРИ, а ти си станал "макодонец"? Не си ли задаваш този въпрос? Или каквото ти казва сръбската пропаганда, това е? Ами ако утре ти кажат, че си магаре, ще повярваш ли? Абе изобщо какви хора сте вие там, нормални ли сте? Знаеш, че си българин, но пак говориш напук...
36
5
 
33
 
! Отговори
В Северна Македония преди 1 година
има толко македонци, колкото траки в Тракия. Там са умешани сърби и етнически албанци. "Държава" създадена инвитро 1990г , по млада от малкия ми син. И те за история претендират да имат. Все пак траките са оставили следи, съкровища и прочее, някой да е чувал за македонско съкровиче открито някога някъде? Аде у лево, при братята си да ходят. ЕС не им требе, рахат са с Русия и Сърбия