Васко Василев с концерт в Париж на 26-ти май

Най-добрите солисти в Оркестъра на Кралската опера ще свирят с него
25 апр 2024 14:25, Инна Ангелова
7
Васко Василев с концерт в Париж на 26-ти май
Снимка: PR

Цигуларят ни Васко Василев, заедно с музиканти от оркестъра на кралската опера "Ковънт гардън", ще изнесат класически акустичен концерт на 26 май в зала "Густав Ефел" на Айфеловата кула.
 
Музиканти от 5 националности – французойка, японка, австрийка, англичанин и българин ще се срещнат на сцената, за да отбележат заедно един от най-светлите български празници - 24 май и да отпразнуват с музика 20-тата годишнина от създаването на Българския културен институт в Париж.
 
"За мен като артист, едно от най-силните вдъхновения за концерт, безспорно е мястото, локацията, залата, града. Когато получих поканата от г-жа Десислава Бинева, директор на Българския културен институт в Париж, нямах никакво колебание, че ще приема. Остана само да намерим възможна за всички дата", сподели Васко Василев.
 
Четирима от най-добрите солисти в Оркестъра на Кралската опера в Лондон ще свирят заедно с Васко Василев в бутиковата концертна зала на Айфеловата кула, която разкрива и изключителна гледка към града от първия етаж на вечния символ на френската столица.  Това са  Флоранс Гарел /цигулка/,  Каору Ямада /цигулка/, Матю Кетъл /виола/, Гундула Лайтнер /виолончело/. В програмата на концерта се включени произведения на Вивалди, Бизе, Брамс, Сен- Санс.  За концерта в Париж, българският цигулар ще пристигне от Япония, където има предвидени участия.
 
Концертът на Васко Василев и солистите на Кралската опера е продукция на Българския културен институт в Париж и ще отбележи 20-тата година от основаването му във френската столица. От 2004 година насам, галерията му е място за срещи на приятели на  българската култура от различни страни, а мисията му е да подкрепя и развива среда и диалог с международна публика, да търси и развива форми за представяне на традициите и съвременното ни изкуство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: концертПарижцигулка
Още от Кино
"Хайка за вълци" превзема зрителите на Bulgaria ON AIR
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Васко беше споделил скоро в "Денят" с Г. Любенов, че руската му преподавателка по цигулка в Москва му казвала, че няма никакъв особен талант и че е "вобщем ничего"...Едва когато заминава в Англия оценяват майсторството му и го приемат в кралската филхармония. Това е разликата между руския и западния манталитет. В Русия ти казват (а и в България, съдейки по коментарите), че от теб нищо не става, съветват те да се откажеш и т.н, а на запад подкрепят и оценяват талантите...
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хубаво. Само че не виждам каква е връзката с България. Няма и един български автор в програмата. Навремето прочутият Караян се изложил с концерта на Панчо Владигеров, много труден се оказал. И въобще, като са солисти именит оркестър, можело е да се понапънат да понаучт нещо по-така. Не че имам против мелодиката на избраните автори, но са наистина за средна консумация.
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ееееееееех, за всички предходни изказвания - мога само да ви кажа :ЗАВИСТТА ПОРАЖДА ЗЛОБАТА"
4
5
 
4
 
! Отговори
Пееееераско Василев преди 1 седмица
Някой да го е виждал с жена?
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя е циркаджия. Не е свирил с нито един голям оркестър или диригент. Няма нито един концерт за цигулка в репертоара си. "Концертът на Васко Василев и солистите на Кралската опера е продукция на Българския културен институт в Париж" - тоест плаща се с пари на българските данъкоплатци.
2
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На китарата Васко жабата :)))
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
...и кво от туй