“Бандата на Банши: "Рецепта за магия” с премиера на 27 април

Да се прави фентъзи кино в България е скъпо
26 апр 2024 13:50, Инна Ангелова
1

На 27 април премиера ще направи най-новия български фентъзи филм "Бандата на Банши: Рецепта за магия”. Освен на прожекцията, зрителите ще могат да се насладят вълнуващи истории от процеса на създаване на филма и щипка смях, поднесена лично от главните герои.  

Ангел Георгиев е сценаристът, режисьор и продуцент на филма. Пред Bulgaria ON AIR той даде повече информация за филма. "Тези герои са продължение на книгата "Пътешествието на Мая". Те са най-смешните образи и в книгата, и в пиесата, която след това се получи. Имаше голям интерес, реших да направя нещо необичайно за България - фентъзи кино", обясни Георгиев.

Той описа главните герои като банда, която "обича да присвоява разни неща". "За тяхно нещастие открадват една магическа книга, в която се опитват да извлекат полза. Нещата се объркват и попадат в различни нелепи ситуации", загатна продуцентът на филма пред “България сутрин”.

По думите му в България има опити да се прави фентъзи кино, но това се оказва скъпо. Затова и предпочита да работи с хора, с които се познава и са участвали в пиесата по книгата. “Залепнаха за следващия проект - този филм. Има още един интересен образ - фея", каза още Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: фентъзикинопремиера
Още от Телевизия
Отстранения от НС Росен Желязков и изборите в РС Македония – темите тази вечер в "Денят ON AIR"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари