Нов храм стои затворен, митрополит Галактион бави освещаването му

Новопостроен храм в сливенското село Младово пети месец стои затворен, защото не е осветен, съобщи кмета на селото Николай Жечев
9 окт 2006 15:51,
Новопостроен храм в сливенското село Младово пети месец стои затворен, защото не е осветен, съобщи кмета на селото Николай Жечев.

Младово се намира на 25 км до Сливен, но поради исторически сложили се обстоятелства попада в Старозагорската епархия и освещаването на храма трябва да се извърши от митрополит Галактион.

Кметът Жечев твърди, че две негови писма-покани до владиката за освещаване на храма са останали без отговор. Последен опит за връзка с него е направен на 19 септември, когато членове на църковното настоятелство посетили митрополията в Стара Загора, но не били приети от владиката.

Седмица по-късно по същия въпрос ходили и в Патриаршията в София, където главният секретар на Светия Синод архимандрит Наум им обещал да разговаря по въпроса с митрополит Галактион.

В градежа на църквата "Успение Богородично", чийто основен камък бил положен именно от старозагорския владика, са вложени 300 000 лева, събрани от дарения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание