Заоблачи се, заваляха оставки

Милен Велчев, Долорес Арсенова, Николай Свинаров и секретарят на НДСВ Владимир Дончев подадоха оставки
19 юни 2007 13:54,
17
Заоблачи се, заваляха оставки
Бившият премиер ще мисли дали да приема оставките. Снимка: БГНЕС

"Написах оставката си и като член на парламента, не само от ръководството на Парламентарната група, за да покажа, че не съм от кариеристите, които желаят на всяка цена да останат в парламента“.

Това заяви в интервю за Dnes.bg заместник председателят на ПГ на НДСВ Минчо Спасов след днешното заседание на жълтата група, на което Симеон Сакскобурготски присъстваше, и след което оставки подадоха зам.-председателите на НДСВ Милен Велчев, Долорес Арсенова, Николай Свинаров и секретарят на партията Владимир Дончев.

Мотивът, които е накарал Минчо Спасов да подаде оставка, е нежеланието му в това Народно събрание да изникват, както той се изрази, независими групи, както стана с НИЕ и Новото време.

„Когато шефовете и жените не ме искат, аз не се натрапвам“, пошегува се той.

Пред Dnes.bg Спасов съобщи, че молбата му за напускане на Народното събрание и царската група е била депозирана при лидера им Симеон Саккскобургготски.

„Но той не я прие, каза, че ми благодари“, обясни той.

Заместник- председателят на ПГ на НДСВ каза още, че вътре в партията има нагласата старият Политически съвет на НДСВ да си подаде оставката - нещо, за което днес Сакскобургготски настоя.

Пламен Панайотов и Соломон Паси днес също са подали оставките си от старото ръководство на Политическия съвет на НДСВ. Това потвърдиха двамата след заседанието на ПГ на НДСВ.

"Дали ще ги приема, е чисто политическо решение и то зависи от мен", бе коментарът на Сакскобургготски след днешното заседание на жълтите.

Царят изрази увереност, че депутати няма да напускат ПГ на НДСВ - “ не виждам защо да го правят“, каза той.

“Няма защо да има толкова много напрежение и да се предлагат различни схеми за нови коалиции. Това е несериозно”, допълни жълтият лидер.

По думите му „радикалните промени“, за които той говори в обръщението си, щели да се проведат, когато има “съответни реакции и когато нещата бъдат обсъдени спокойно”.

На въпрос дали ще има министерски оставки в НДСВ, Сакскобургготски отговори, че това е въпрос, който решава премиерът.

„Въпросът за оттеглянето ми от лидерския пост е станал още по-актуален откакто навърших 70, но оттеглянето ми днес поне не е на дневен ред“, каза  Симеон Сакскобургготски.

На въпрос дали драмите в НДСВ ще приключат след евентуално оттегляне на Пламен Панайотов и подадената днес оставка от Милен Велчев, Спасов заяви пред Dnes.bg:

„Мисля, че да“.

Спасов обаче не се ангажира с мнение кога и дали документите от извънредния Трети конгрес на НДСВ ще бъдат внесени в съда за регистрация.

Припомняме, че точно на днешното заседание се чакаше царят да каже тежката си дума за разцеплението при жълтите, както и да обяви решението си за „радикални промени“, както той сам написа в обръщението си до симпатизантите и членовете на партията.

В него лидерът осъди като недопустими действията на депутатите, които оспориха извънредния конгрес на НДСВ.

По-голямата част от жълтата парламентарна група обяви форума за нелегитимен, тъй като в Политическия съвет на НДСВ не попадна Пламен Панайотов.

Бунтарите обвиниха в манипулации бившия финансов министър Милен Велчев и поискаха оставката му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
X преди 16 години
Знам, че в НДСВ има интелигентни и стоиностни хора, но вся власт в руках...Жалко това е краят на НДСВ.
15
0
 
0
 
! Отговори
Орал преди 16 години
НДСВ е позор за една правова държава в 21 век. Не може хора, които претендират да са интелигентни, зрели и т.н. да козируват на един дърт козел. Ако НДСВ е партия а не продължение на Сакскобурготски, логично би било да го свалят от поста и да го пратят в девета глуха, но не би... ЦАрвули, пардон царедворци...
14
0
 
0
 
! Отговори
keke преди 16 години
явно е ,че на нас ни се разиграват театри от всякакъв вид.Театърът "Сакско...."е с най-усилена мимикрия и с най-тайно затаено желание от главния изпълнител да ни се замъглят очите от неговите жестове и "страшни" физиономии, та да ни се отворят устата и ДА НИ ПАДНЕ СИРЕНЦЕТО - чети : ВСИЧКИТЕ възможни СИРЕНЦА които си ги е харесал.Този изпълнител ЯВНО владее всякаква шантажираща техника! А и явно му трябват много пари, вероятно някога, някъде е загубил много .....и сега е видял подходящо място, така той си мисли, за да си ги набави ....докато не са го усетили!
13
0
 
0
 
! Отговори
Hm преди 16 години
Симеон е ***, а не цар, и това е прозрачно. Къде изхвърча мозъка на българина, че още има хора, които вярват на тази алчна твар?
12
0
 
0
 
! Отговори
margo преди 16 години
PISNA MI DA 4ETA KAK MU VIKATE "ZAR"....TOQ LI BE..TOI E SAMO SIMEON...TAKA MU E IMETO I TOLKOVA...
11
0
 
0
 
! Отговори
niki преди 16 години
ni6to 4udno 4e ni6to ne mu se razbira ot re4ite i obra6teniqta na miloto ni car4e. 4e to i toi ne znae kakvo iska da kaje. Mom4eto si e slabo obrazovano i moje bi e edinstveniq politik v sveta bez vi6e obrazovanie, no problema ne e v obrazovanieto. Ima mnogo ne obrazovani, no inteligentni hora....e, toi ne e i ot tiq. Na nego mu se pi6e re4ta, toi q 4ete, i sled tova svikva savetnicite si da mu obqsnqt kakvo e iskal da kaje na horata :) TRAGEDIA... Da mu e 4estit 70-tiq RD i da dojivee pone do 80, 4e da moje da si prepi6e na svoe ime i ostanalata 4ast ot BG... Idva red na Stara planina, Rila, i Dobrodjanskata ravnina. USPEH BE SLADUR
10
0
 
0
 
! Отговори
Petrov преди 16 години
Вие сте ***, това е най- стойностната партия в България с най- интелигентната визия. Кога да изберем, мутрата Бойко, червените *** или самовлюбения Костов? Царя е роден с мисия да мисли за народа и това той го прави, колкото и да е странно за някои. Друг е въпроса,че около него има много ***, но това е проблем във всички партии. Добре,че той разкара, старото ръководство.
9
0
 
0
 
! Отговори
pale-pale преди 16 години
срам ме е ... Сремувам се, че в 21 век има хора, които му вярват !!!!
8
0
 
0
 
! Отговори
Стреснат, трогнат, о преди 16 години
"Дали ще ги приема, е чисто политическо решение и то зависи от мен", бе коментарът на Сакскобургготски след днешното заседание на жълтите. Каква е разликата с предишния тоталитаризъм? Пак "всичко за човека, всичко в името на човека". А дали Иванчо знае името на човека (и колко е това "всичко")?
7
0
 
0
 
! Отговори
lordvetynari преди 16 години
"По думите му радикалните промени, за които той говори в обръщението си щели да се проведат когато има съответни реакции и когато нещата бъдат обсъдени спокойно." Izliza che neshto radikalno shteshe sluchi nqkoga kogato ima saotvetni-na kakvo?- reakcii i neshtata - koi neshta ?- budat obsudeni spokoino :)ee dobre e -kef - polovin Bulgariq glasuva za tozi prez 2001 .
6
0
 
0
 
! Отговори
геоги преди 16 години
в българия само награждават крадците с орден стара планина царя да се припознае
5
0
 
0
 
! Отговори
aleks преди 16 години
tsyalata grupa NDSV.da si otide.Ne ni tryabvat tsaristite, natrapiha se na nash grab da gi izdarzhame.
4
0
 
0
 
! Отговори
ogan преди 16 години
В Една почти изчезнала партия от политически спектър може да се очаква всичко само и само да доизкара мандата си в управлението и да гепе доколкото може !!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Лакейте на царя, пак се покриха - Мадрид ви чака ЦАРЮ
2
0
 
0
 
! Отговори
maria преди 16 години
То въобще не трябваше и да съществува такова движение, просто няма място в българския политически живот, дойде за да събере цялата ***, да се маха!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
Fenka преди 16 години
Мислех, че на НДСВ са им чужди такива циркове, мишоци и подобни епитети. Виж какво правят едни неуспешни избори и нервни отношения с брачния, пардон, коалиционни партньор.