Столичната община заплаши "народния парламент" на "Атака"

Зам.-кметицата Юлия Ненкова предупреди Десислав Чуколов, че са зачестили сигналите от служители за нарушаване на обществения ред
16 окт 2008 13:01, Красимир Ангелов
33
Столичната община заплаши "народния парламент" на "Атака"
Снимка: БГНЕС

Столичната община иска незабавни мерки за спазване на обществения ред и намаляване на звука при провеждане на мероприятията на „Атака” пред сградата на президентството в центъра на София.

В писмо, изпратено от зам.-кмета Юлия Ненкова до коменданта на мероприятието Десислав Чуколов, се отбелязва, че са зачестили сигналите от служители, работещи в близост до сградата на президентството.

Сигналите, подадени от граждани, са относно нарушения на разпоредбите на Наредба № 1 за обществения ред и опазване на общинските имоти на територията на Столичната община, а именно невъзможността им да извършват служебните си задължения поради високия шум.

“Във връзка с изложеното Ви уведомявам, че следва да се предприемат незабавни мерки за спазване на обществения ред и намаляване на звука, за да не се възпрепятства нормалният процес на работа на институциите”, се чете в специалното писмо от общината.

В случай че не бъде изпълнено исканото, Столичната община заплаши да прекрати мероприятието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На кого му пречели ли?! Значи аз ако си изкарам една в нашия квартал и денонощно бича музика и тем подобни, не може, а за тях може! Така ли, бе, псевдопатриоти атакисти? Маменцето ми малоумно, да се махате от там веднага. Бойко, викай ченгетата да ги оринат от там, бе. Партия с пари от ДПС!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
щях да гласувам за Бойко, но с това действие той доказа, че е част от играта на БКП.Жалко за България.
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ve4 edin mesec 4e i pove4e Саакашвили gleda kym АЕЦ "Белене" taka so4i kompetentnata snimka, dolu wsredata.
29
0
 
0
 
! Отговори
Becko преди 15 години
А така, Атака кака трака, ака и квака. И пак, като за всяка атака, боба излапаха, и се опръцкаха каха каха каха та за cмяx cтанaxa axa axa axa axa
28
0
 
0
 
! Отговори
Софиянец преди 15 години
Абе и кмета и сидеров да вземат да се прегърнат и циливат. Па после под ръчичка или под конвой та до 4-ти километър или карлуково. Ха да ви е честито!!
27
0
 
0
 
! Отговори
Atak преди 15 години
Долу ръцете от АТАКА ***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
Демократ преди 15 години
Няма ли да я махнат тази пасмина от центъра на София? Кой ще защити моите права - на мен те ми преат.
25
0
 
0
 
! Отговори
P преди 15 години
Стига сте дрункали, само след няколко месеца ще има избори,ще си изберете най достойните, няма да е Сидерив,няма да е Борисов, ще си нарисуваме нови хора и тях ще изберем.Тоя не бил ,оня не ставал, от девет дола вода носите за да доказвате,кой какъв *** бил,ами малко ние,малко н и е, още дълги години ще се гърчите всички в комунистическите прегръдки.
24
0
 
0
 
! Отговори
popo преди 15 години
Значи според вас тия, които по цял дел се намират покрай Президенството, трябва да ходят с тапи в ушите? Вас да не ви е била триъгълна градушка, простете за въпроса?
23
0
 
0
 
! Отговори
роро преди 15 години
И се получава далеч по -реалистичното:АТАКА! ***!АТАКА! ***!
22
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 15 години
Бъдете така добра да вникнете в това което Ви пиша.1.Речите на Сидеров са "партийна пропаганда" и за други хора тя е точно това, а не " мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение"...2.Цитирате, че "Това право не може да се използва за накърняване на правата...", но кое право имате в предвид? Например никой не Ви лишава от правото да си сложите тапи в ушите...
21
0
 
0
 
! Отговори
мен преди 15 години
Костов преди какво направи? Тогава не беше ли пак шумно? Повечето шопи ги е страх от Волен, страх ги е че могат да станат по-зле, сега всеки хванал някакъв кокал и ръмжи...
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тоя Волен и Бойко голями *** ще излязат
19
0
 
0
 
! Отговори
Конституция преди 15 години
Чл. 29.(1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация.А принуждаването да се слушана по цял ден записите от виковете на Сидеров не е ли мъчение?И пак го пиша, хубаво е, че четете Конституцията, но ще е по-добре, ако вникнете и в смисъла й. В случая не дочитате, че правата на едни граждани не могат да бъдат за сметка на правата на други граждани, което е основен принцип. Дочетете и алинея 2-ра на цитирания от вас член 39, алинея 1 от Конституциятя. Чл. 39.(1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.В случая става дума за правата на много граждани работещи в близост до високоговорителите, по които пускат записи с речи на Сидеров. Също и за преминаващите в близост граждани, на които също им се нарушават правата с тези викове на запис.
18
0
 
0
 
! Отговори
до 11 преди 15 години
тока на джамията се плаща от самата джамия или някакво юридическо лице, регистрирано и трябва да имат партида и си я плащат те, докато за неидентифицирани обекти като тази не знам кой плаща. ако си плащат от атака, няма проблем, но ако се плаща от данъкоплатеца - не съм съгласен!
17
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 15 години
Отговора на твоя въпрос се съдържа в теб самата.... Направи си труда да се прочетеш, но на първо време ще ти помогна с този твой текст:Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
16
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 15 години
Скъпи приятелю с 9, етническа партия е тази която, в рамките на една нация, постава интересите на един етнос над интересите на друг!1. В "Атака" няма нито един български грежданин с турско етническо самосъзнание, затова твърдя, че "АТАКА " Е ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ!!!2. Според "Атака" проблемите на българския етнос идват от всички други етноси, включително и искимоския(на времето някой се беше писал ескимос). На този фон ДПС е много по-малко етническа, защото в нея членуват много "еничари", направо мажем да възстановим Еничарския корпус!!!Колкото до зъболекаря...преди 3г. един се опита да ме "прати" на зъболекар, но му се наложи да си смени личната карта...
15
0
 
0
 
! Отговори
Конституция преди 15 години
rumen221,бихте ли пояснили!какво общо има между митинги и събрания на гражданите с пускането на записи на речи на Волен Сидеров от тези няколко граждани - двама-трима и доста рядко са 5-6 човека там? Какво е митинг, какво е събрание? Седенето на двама-трима човека по цял ден там митинг ли е или може би събрание?! Има ли митингът и събранието продължителност или могат да продължават с дни, месежи и години? Хубаво е, да се чете Конституцията, но трябва да се вниква и в смисъла вложен в нея.
14
0
 
0
 
! Отговори
питащ преди 15 години
Неще не схванах - трябва ли общината или по-точно кмета, да следи за спазването на Наредба 1 или непременно трябват сигнали на гражданите, за да се задвижат?
13
0
 
0
 
! Отговори
Sesil преди 15 години
Koi si ti che da plashish horata vseki shte pishe mnenieto koeto iska neznam dali toi ima zybolekar ama skoro mai na teb shte se naloji