Стартира кампания за борба с остеопорозата

„Избягай от остеопорозата“ е мотото на кампанията за набиране на средства за закупуване на апарат за измерване на костната маса, организирана под егидата на Министерството на здравеопазването
14 окт 2005 15:53,
Стартира кампания за борба с остеопорозата
Заместник-министърът на здравеопазването д-р Атанас Додов пробяга първите метри в борбата срещу остеопорозата. Снимка: Веритас ПР
„Избягай от остеопорозата“ е мотото на кампанията за набиране на средства за закупуване на апарат за измерване на костната маса, организирана под егидата на Министерството на здравеопазването.

Обединена Млечна Компания, която също участва в начинанието, ще постави в седем български града фитнес- пътечки, на които ще могат да потичат всички, които искат да помогнат с нещо за борба с тази болест.

За всеки 100 пробягани метра компанията ще дари по 1 лев за закупуване на апарат. Първите няколко метра бяха пробягани от заместник-министъра на здравеопазването д-р Атанас Додов.

Остеопорозата засяга най-често жени над 50-годишна възраст, вече в менопауза. Заради болестта костите губят плътността си и стават чупливи.

Профилактиката на остеопорозата започва още в детска възраст, като чаша мляко на ден е достатъчна, за да се намали значително риска от заболяването, обясни д-р Боянов на представяне на изследване за нагласите и поведението при остеопороза.



Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание