Бойко Борисов молил Татяна Дончева за феър плей на кметските избори

По-провинциално и вехто София не е изглеждала от десетки години, коментира кандидатът на левицата за столичен кмет
27 сеп 2005 15:27,
Бойко Борисов молил Татяна Дончева за феър плей на кметските избори
Първата ми амбиция в личен план е да бъда кмет на София, обяви Дончева. Снимка: Булфото
Мразя да губя и да ми губят времето, обяви на пресконференция днес кандидатът на левицата за кмет на столицата Татяна Дончева. Ако не смятах, че шансовете ми са достатъчно сериозни, нямаше да участвам, допълни тя.

Според Дончева трябва да си поставим амбицията София да изглежда като европейска столица и животът в нея да бъде организиран и удобен като в такава столица. Първата ми амбиция в личен план е да бъда кмет на София, а не кмет на БСП в София, добави тя.

По думите й това означава широко отворени очи и уши за всяка добра идея, откъдето и да идва тя, умение да се работи с общинския съвет, както и работа по правила.

Струва ми се, че по-провинциално и вехто София не е изглеждала от десетки години и това е нашият проблем, каза кандидатът на левицата за столичен кмет. Според нея изисква се визия как да се построи управлението на София, незабавно заемане с най-актуалното и болезненото, както и упорито и целенасочено преследване на решенията.

Татяна Дончева съобщи, че снощи, след като е станала ясна номинацията й, й се е обадил ген. Бойко Борисов, за да помоли за феър плей по време на кампанията. Тя посочи, че може би Минко Герджиков е нейн основен опонент.

На пресконференцията премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев каза, че кандидатът на левицата в София ще води принципна политическа кампания с идеи за управлението на града, а не някакво наподобяване на национална кампания, каквато се очертава тази на ген. Борисов "като пореден спасител".

Вземете участие във форума за изборите в София

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание