Бойко Борисов се кандидатира за кмет на София

В този момент МВР е затворена страница за мен, но ще направя всичко възможно един ден да се върна пак, коментира той
19 сеп 2005 14:24,
Бойко Борисов се кандидатира за кмет на София
Борисов все пак иска някой ден да се върне в МВР. Снимка: Булфото
Инициативният комитет, който издига кандидатурата на ген. Бойко Борисов внася документите за участието на генерала в предстоящия местен вот, обяви председателят на комитета Иван Саздов.

По думите му след срещата с президента ген. Борисов е уведомил членовете на комитета за решението си да се кандидатира за кмет.

Според Иван Саздов до няколко дни ще заработят и 20-те пункта, на които ще се събират подписи в подкрепа на генерала. Вероятно също днес ще бъде уточнено и мястото, където ще е предизборният щаб.

Президентът Георги Първанов ще подпише указ за освобождаването на генерал Бойко Борисов от поста главен секретар на МВР, стана ясно по-рано днес след среща между двамата, която продължи около 40 минути.

В края на срещата Борисов заяви, че най-вероятно ще приеме да се кандидатира за кмет и допълни, че следобед ще разговаря с приятелите си от инициативния комитет и ще обсъди действията си по-нататък. Кандидатурата му за предстоящите частични избори за кмет на София бе издигната вчера от инициативен комитет.

В този момент МВР е затворена страница за мен, заяви Бойко Борисов след срещата си с президента. Но ще направя всичко възможно един ден да се върна пак. Най-много от министерството ще ми липсват колегите, каза още той.

Мислил съм за това дали да се кандидатирам и след няколко дни ще кажа защо ще бъда добър кмет. Оттук-нататък трябва да направя всичко възможно, за да реализирам това, което знам и мога, и мисля, че кметството на София е един добър вариант, допълни Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание