Черноморието ни – апокалипсис сега

Залят и непроходим е пътят къмпинг Ахелой- с.Ахелой, а обходният маршрут е през селата Каблешково и Тънково
2 юли 2006 15:36,
Черноморието ни – апокалипсис сега
Снимка: Булфото
Залят и непроходим е пътят къмпинг Ахелой- с.Ахелой, а обходният маршрут е през селата Каблешково и Тънково, съобщи пресцентърът на МВР.

Вследствие обилните дъждове ниските участъци на улиците в Свети Влас, с. Равда, Слънчев бряг и Несебър са наводнени, като водата е преляла в мазетата на жилищни постройки, пише в съобщението. Наводнени са и фоайетата на по-ниските хотели.

В района на Обзор са наводнени главният път от мотела до къмпинг "Луна" и местността "Кавака", откъдето са евакуирани 32 почиващи, настанени в бунгалата /евакуирани са в база "Чавдар" в Обзор/. От същата местност са спасени петима души, останали на образувал се след пороите остров, намиращ се в местността "Иракли",се посочва в текста. За спасяването им са работили съвместно екипи от ОДП-Бургас и Варна - петимата са били повлечени в морето от настъпващия порой и са спасени от водолазен екип, сформиран от кмета на Община Обзор. Петимата летували на палатки на плажа в Иракли.

Пътният участък Обзор - Бяла в района на къмпинг "Луна" е наводнен и временно е преустановено движението по него. Автомобилният трафик в участъка е възстановен около 09.30 ч., въпреки, че преминаването става на ниска скорост. От аварирал автомобил в района на с. Приселци, област Бургас,е евакуирано семейство с едно дете, няма пострадали. Противопожарните екипи продължават отводнителните операции в Обзор.

Към момента на територията на ОДП-Варна е наводнен участък от пътя към с. Попович - около 50 м, където към реката се оттича вода от нивите.

В спасителните мероприятия в района около Обзор са участвали служители от ПУ- Обзор и Гранична полиция- Несебър. В Обзор са наводнени няколко хотелски комплекса, като за отводняването им работят съвместни екипи на РСПБЗН- Несебър и Обзор и РС ПБЗН- Долни Чифлик. Сигнал за наводнените хотели е получен в РС ПБЗН- Долни чифлик около 00.53 ч. днес, като към мястото на произшествието се отправят четирима служители от РС ПБЗН- Долни Чифлик. На мястото е изпратен и противопожарен автомобил с двама огнеборци от РСПБЗН-Несебър.

Наводнена е сградата на полицейското управление на РПУ Поморие, както и избени помещения на улиците "Морска" и "Солна", няма пострадали граждани. От проливните дъждове са залети мостовете на с. Ахелой, с. Каменар и с. Медово, като водата по главния път Бургас- Слънчев бряг се оттегля. Пътната отсечка между Каблешково и с. Ахелой е затворена. Водата е завлякла коли в нивите,а за изваждането им работят екипи на ОД ПБЗН- Бургас и "Гражданска защита". Наводнени са къщи в Каблешково, вече е в ход отводняването им.

В Созопол е наводнен сутеренът на х-л "Вселена" и избено помещение на ул. "Ропотамо". Главният път Созопол-с. Черноморец е наводнен в участъка срещу къмпинг "Градина" с около 20-30 см вода, но е проходим, като с намаляването на валежите водата се оттича. Служители на КАТ предупреждават движещите се да управляват автомобилите бавно. В отводняването са включени екипи на Пътно управление.

Осем хотела в Приморско и три в Китен са наводнени, а също и пътят Приморско-Созопол в участъка на бивша резиденция "Перла". Обстановката в града е сложна, съвместни екипи предприемат отводняване на дворове и улици.

В Царево, Малко Търново, Средец, Айтос, Карнобат и Сунгурларе обстановката е нормална и няма данни за наводнения в населените места, обслужвани от РПУ. Поддържа се постоянна връзка с дежурните по общини и кметовете на съответните населени места.

Дъждовните води са залели входа на Пристанище Бургас, Автогара и ж.п. гара, но водата постепенно се оттича. Наводнено е кръстовището на изхода за Созопол, наводнен е трафопост в Централната част на Бургас, като временно е спряно електрическото захранване на района.

Наводнени са подлезите на РУМ "Младост" в града и МБАЛ-Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание