Отива си Буш, отиват си и бушизмите. А ще ни липсват...

Прощаваме се с една неизчерпаема фабрика за гафове
4 ное 2008 16:01,
57
Отива си Буш, отиват си и бушизмите. А ще ни липсват...
Снимка: БГНЕС

След 9 години, прекарани в Белия дом, Джордж Буш ще напусне кормилото на САЩ. Светът ще го запомни и с голямата колекция от "бушизми" - безсмислени изявления, които забавляваха хората.

По отношение на своя принос за близкоизточния мирен процес Буш каза, че когато трябва, той може и да натиска, а когато е необходимо, може някого да държи и за ръка.

 "Чух, че някой пита къде е Нелсън Мандела? Ами Мандела е мъртъв. Саддам уби всички Мандели", каза Буш за носителя на Нобеловата награда за мир и бивш южноафрикански президент.

Много често Буш забравяше къде се намира. Така например австралийските военни ги замени с австрийски, срещата на АПЕК - с ОПЕК, а Словения - със Словакия.

Освен това той успешно обърка Грузия с Русия...

В края на юли тази година американският президент пък обяви, че "Wall Street се напи и страда от махмурлук".

Ето и някои цитати на Дордж Буш:

"Американците в Ирак бяха посрещнати с добре дошли, само че не с мирно добре дошли".

"Прекарваме много време в разговори за Африка и това трябва да го правим. Африка е нация, която боледува от невероятна болест".

"Много пъти ме питат защо САЩ са загрижени, че хората умират от малария в Гана. Това означава много, означава много морално... Това е нашият национален интерес".

На въпрос какво е общото между Буш и Тони Блеър, американският президент каза: "И двамата използваме паста "Колгейт".

"Вижте, не е необходимо да обяснявам защо говоря това, което говоря. Това е интересна работа, когато си президент". 

"Тук съм, за да ви съобщя, че този четвъртък от летището Роналд Рейган ще излетят всички самолети и гишета".

"Необходим ни е енергиен закон, който да предизвика нейната консумация".

"А вие имате ли негри"?, пита Буш бразилския президент.

"Имам божие рамо, на което да се плаче. И много, много плача за тази работа. Хващам се на бас, че като президент съм пролял повече сълзи, отколкото вие може да изброите".

 "Аз не съм аналитик. Не прекарвам много време да разсъждавам върху себе си и за какво правя някои работи".

"Най-важната работа за нас е да намерим Осама бен Ладен. Това е нашият първи приоритет и няма да мирясаме, докато не го намерим".

"Не знам къде е Бен Ладен. Понятие си нямам и не ме е грижа. Това не е важно. Той не е наш приоритет".

"Намерихме оръжие за масово унищожаване. Намерихме лаборатории и ще намерим още оръжие. Тези, които мислят, че не сме намерили нищо, много се лъжат. Намерихме оръжие, а не, както мислят другите, че не сме го намерили. Оръжието за масово унищожаване трябва да е някъде".

"Вижте, в моята работа непрекъснато трябва да се повтарят работи за истината да потъне на дъното и някак си да катапултирате пропагандата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Данчо на 63г. преди 15 години
Мони,доболка си прав брате,буш си отива,Буш-мените тук си остават за жалост.
55
0
 
0
 
! Отговори
petty преди 15 години
"А вие имате ли ***"?, пита Буш бразилския президент. .....da se smee6 li ili da pla4e6????? ;D hxhahxahxhaxhaggxhahxha
54
0
 
0
 
! Отговори
a преди 15 години
Njama da mi lipsvat, po-tapa mutra ne sam vijdala - e, samo u nas ima i po-tapi
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе как не го грьмнаха този ***,като се сетя и какьв е британския престолонаследник Чарлз си мисля -какви глупци тьрпят тьрпят американци и англичани,а ние се оплакваме от Серго
52
0
 
0
 
! Отговори
Astarot преди 15 години
Вариантите от тук нататък са два. Или Обама ще им спретне номера "Джон Адамс", или те ще му спретнат номера "ДжФК". То не че едното изключва другото.
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е, какво значи имали за 200 години, имали за 50 години... Ти не си ли решавал задачи с тръби и басейни? Всичко зависи от това с каква скорост се изпомпва. Цената на петрола е ниска, поради очакванията за рецесия и по-малко търсене и Чавес няма нищо общо с това. Когато американците кажат, че са им намалели доходите и ще си зареждат колите по-рядко, цената на петрола пада. Това е.
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Отиват си и Буш-мените
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Oh, ne se natazhavaite! Sigurno i Obama shte ima podobni biseri!
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Коментара на #34 - Доньо Донев е точен. Няма какво повече да се каже освен, че световната политика е предначертана и няма нищо чудно в това. Във всички страни държавниците вече са смешници за да могат лесно да бъдат управлявани от олигарсите /масоните/.
47
0
 
0
 
! Отговори
Dedo преди 15 години
Да ти обясня малко геополитика и икономика - цените на петрола не се повишиха повече от нивото, на което стигнаха, не заради Буш-мена /един от най-тъпите държавни ръководители/, а заради обиждания от Хамериканците Hugo Boss - Уго Чавес, президента на Венецуела, която е на 5-то място по производство на петрол и има най-големите залежи на петрол в света! Защото ОПЕК поиска и издейства покачване на цените на петрола, защото арабските държави имат залежи на петрол за не повече от 50-60 години, а Венецуела имат за повече от 200 години и знаят, че те ще диктуват след време ситуацията и тогава вероятно ще определят и каквато си искат цена, но за момента точно Уго Чавес държи цената на петрола ниска, а не .А Буш! И това, че е ***.от всички го знаят и потвърждават, но един ***.от е много по-лесно манипулируем и е възможно да бъде превърнат в пионка на чужди /еврейски/ интереси ... Да им е честит на Хамериканците Обама, но той самия е слаб като човек, доста безволев и ще бъде още по-голям проводник на чужди интереси и маша в ръцете на олигарсите, просто защото няма мнение и не си тежи на мястото! ...
46
0
 
0
 
! Отговори
накерпеденпеткошурея преди 15 години
Смешен е не Буш, а българските милиционери, които си вярват, че Буш е глупав. Повтарят на американските хумористи лафовете за Буш, ама ги вземат съвсем насериозно. Американските левичари по принцип акъла им е като на папагал, плещят идиотизми. Милиционерите у нас ги вземат съвсем насериозно. Е, за тяхна сметка. Нека да живеят в заблуда.Буш е рядък зевзек и майтапчия. Естествено, не може да е изтънко запознат с всяка дреболия и да не сътвори някой лапсус. Смешният е наш гоце, главен герой на в Стършел. При него всяка мисъл е овча, ако въобще може да се вдене, какво иска да каже в морето от безсмислици. Още по-смешни са двете джуджета от кремъл. Когато с всяко отваряне на устата лъжеш тъпо, като третокласник, явно вземаш другите за дураци и себе си за умен, или дотолкова не се уважаваш, че се излагаш като кифладжия.
45
0
 
0
 
! Отговори
Мони преди 15 години
Ок, Бушизми ... нискоинтелигентен президент ... базик ... ама на чий г.ъ.3? На нашия.С какво да запомним този президент? Дали не с националната катастрофа, в която въвлече не само родината си, ами и всичките й сателити, включително и България? Дали с това, че срина две здания и погуби над 4000 свои сънародници, само за да има повод да започне най-безсмислената и скъпа война за петрол в историята на човечеството? Според последни данни е избил над 1.5 милиона иракчани, това е почти населението на София (без ***). А вие викате "бушизми". Този трябва да бъде съден и обесен по същия начин, както Саддам. Последиците от НЕГОВОТО управление ги виждаме всички и те ще ни тежат, много, до края на живота ни. И не ми казвайте, че това не ни касае, защото ни касае, че и оттатък.
44
0
 
0
 
! Отговори
Привърженик на Обама преди 15 години
Вовка Путин си седна на опашката и не се отваря много-много...Абе ти в час ли си , или по принцип си зле :)))))))
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Жалко че май няма да дойде на власт МакКейн че както се беше нахъсил да бомби Иран, щеше да има да бленува бушизми.
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Буш е ***, а *** си отиват постепенно!
41
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 15 години
Буш си отивал,бушменчетата глаголствуват и си личат в този сайт.
40
0
 
0
 
! Отговори
Godfather преди 15 години
Буш е Димитър Пенев сред президентите!!! :)))))0
39
0
 
0
 
! Отговори
naiven преди 15 години
bu6 6te mi lipsva,mnogo zabaven,osobeno za irak i afganistan.biseriiiiiiiiiii
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Буш и наследника наp политиката му - Джон Маккейн са история вече.
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гоце ядосваш ли се че даде орден "Стара Планина" на Маккейн? Ти и партийката сте толкова *** че не знаете даже на кой да се подмазвате. - сигурно се пукате сега от яд че Обама ще е следващия американски президент, а вие избързахте с подмазването.

Спонсорирани публикации