Международна конференция дискутира темата за църквата и държавата

Участниците във форума ще дискутират и анализират съвременните политически и религиозни реалности, както и значението на православието
13 фев 2006 11:37,

Международната асамблея по православие организира от утре до 17 февруари в Цетине, Черна гора, конференция на тема "Държавата и църквата в променящия се свят". Това съобщи Елисавета Миленова, ръководител на българското представителство на Международния обществен фонд "Единство на православните народи".

На форума Миленова ще изнесе доклад "Църквата и държавата - търсене на път за решаването на обществените проблеми". В асамблеята ще участват също народните представители Борислав Китов и Кръстанка Шаклиян. Поздравителен адрес до участниците ще бъде поднесен от името на Негово светейшество патриарх Максим.

Очаква се форумът да бъде открит от председателя на   Скупщината на Черна гора Ранко Кривокапич, съобщи ЕлисаветаМиленова. По думите й участниците във форума ще дискутират и анализират съвременните политически и религиозни реалности, както и значението на православието.

Доклади ще бъдат изнесени от представители на парламентите на над 16 страни, от православните църкви на Грузия и Армения, от представители на православието от Италия, Полша, Чехия и САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание