Депутатите заплюха Сидеров и Чернев и ги нарекоха нецивилизовани

Смайваща е арогантността, с която те се опитаха да се представят като жертви на "атентат", обявиха народните представители
12 апр 2006 13:32,
В декларация Народното събрание определи извършеното от народните представители от „Атака“ Волен Сидеров и Павел Чернев на 7 април на автомагистрала "Тракия" като брутална хулиганска проява.

След повече от три часа дебати, парламентът прие документа със 164 гласа "за", 12 "против" и 8 "въздържал се".

В документа се посочва, че тази проява е продължение на поредица агресивни постъпки в пленарната зала на Народното събрание, в Европейския парламент, на национални чествания и други публични прояви.

В нея прозира пълно пренебрежение към другите граждани, към обществения ред, към държавните институции и липса на обичайните човешки взаимоотношения, казват възмутените народни представители.

Смайваща е арогантността, с която те се опитаха да се представят като жертви на "атентат", допълват те. Според тях, това възмутително поведение на депутати трябва да бъде не просто отхвърлено, а категорично осъдено като недопустимо и противоречащо на всякакви норми на цивилизованото поведение.

В декларацията се посочва, че Народното събрание очаква от прокуратурата и МВР бързи и решителни действия за търсене на отговорност от виновните лица.

Парламентът декларира и че ще пази авторитета си на върховна институция в България и ще се противопостави на всякакви прояви, които уронват този авторитет, особено когато те изхождат от членове на парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание