Волен накарал Чернев да лъже за побоя на магистрала „Тракия“

„Волене, защо ме предаде“, прочувствено попита Павел Чернев и обясни, че истинският побойник бил шофьорът на Сидеров – криминално проявеният Любомир Бакърджиев
17 апр 2006 10:54,
Волен накарал Чернев да лъже за побоя на магистрала „Тракия“
Павел Чернев паднал жертва на лоялността си към лидера на "Атака". Снимка: Булфото
Депутатът от „Атака“ Павел Чернев, който е централна фигура в скандала с инцидента на магистрала „Тракия“, смени за пореден път версията си за случката от 7 април.

В предаването по bTV „Тази сутрин“ Чернев изненадващо обяви, че лидерът на „Атака“ Волен Сидеров го е накарал да излъже за инцидента.

Според него истината е, че побойникът, ударил 22-годишния Явор Доков, е шофьорът на СидеровЛюбомир Бакърджиев.

Бакърджиев е криминално проявен, с условна присъда и е почти сигурно, че ще иде в затвора, след като истината излезе наяве, обясни Чернев.

Според новата му версия, той /Чернев, бел. ред./ пътувал половин час след колата на Сидеров и когато наближил столичния квартал „Дружба“, друг член на „Атака“ - Димитър Стоянов, му се обадил и казал, че има проблеми. Той поискал да се срещнат в софийско заведение, където Сидеров разказал случая и намекнал на Чернев да прикрие Бакърджиев.

Чернев добави, че досега е криел истината за инцидента на автомагистрала „Тракия“ с „вярата си в неща като лоялност, вярност, което обаче са се оказали неизпълними неща“.

Депутатът призова Бакърджиев да свидетелства и прочувствено попита:

„Волене, защо ме предаде?“

Пред Чернев Сидеров разказал, че когато излязъл от колата, извадил пистолета си и казал на младежа да постави ръцете си зад гърба. Според Чернев той не казал директно, че е стрелял, но по думите му това ставало ясно от мимиките и жестовете на партийния лидер.

В разказа си лидерът на „Атака“ описал случилото се като атентат срещу него и как автомобил с „неясни субекти, но здравеняци” ги нападнал на магистралата.

Шофьорът на Сидеров започнал да налага шофьора на червения форд и започнал да дупчи гумите му с нож, за да не може да избяга, след което се опитвал да измъкне Явор от колата, но той бил с предпазен колан, разказа още Чернев.

Павел Чернев обясни противоречията в показанията си с „мнимото” си участие в инцидента, като призна, че е „объркал“ както часа, така и модела на автомобила.

Едва след като прочел за случилото се във вестниците, той разбрал какво всъщност се е случило, но въпреки това запазил лоялност към лидера на партията.

След това Чернев се консултирал с адвокат и дал следващите си показания, в които тогава обясни, че въобще не е бил в автомобила на Сидеров.

Още по темата:

Депутатите заплюха Сидеров и Чернев и ги нарекоха нецивилизовани

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание