Столичната "Топлофикация" с нарушения за 4 млн. лв.

Столичната община е внесла в прокуратурата и в полицията нов доклад за нарушения в столичната "Топлофикация" за четири милиона лева, съобщи кметът на София Бойко Борисов
30 юни 2006 14:10,
Столичната община е внесла в прокуратурата и в полицията нов доклад за нарушения в столичната "Топлофикация" за четири милиона лева, съобщи кметът на София Бойко Борисов пред журналисти днес.

По думите на кмета щетите са заради сделки с гориво, предоставено на дружеството от държавния резерв. Горивото е продадено за един ден на няколко фирми и след това е купено обратно на цена за тон с 200 лева по-висока, обясни Борисов. Така се плаща общо четири милиона лева по-скъпо при сделка за девет милиона лева, добави той.

Това е само една от дейностите, това е пореден доклад, който внасяме, а няма реакция, отбеляза кметът. Той отново призова за намесата на министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и на правителството. "Говорим да вдигаме цена на ток, вода, на парно, а в същото време не дойдат да приберат версиите, които са направени", каза Бойко Борисов.

По повод конфликта със самонастанилите се роми в местността "Баталова воденица" в столичния район "Възраждане" Борисов каза, че ще поиска проверка дали писмото на евродепутатите, заради което бе отложено разрушаването на гетото, е изведено от канцеларията на Европейския парламент. Според кмета необходимо е да се уточни дали Европейският парламент има право да се намесва при влязло в сила съдебно решение.

До вторник следващата седмица директорът на общинската фирма "Егида- София" ЕАД Момчил Ямаков ще представи оздравителен план на фирмата, каза Борисов в отговор на журналистически въпрос. По думите му във фирмата се извършва проверка и има констатирани нарушения. Кметът уточни, че "Егида" е отдала предоставените й преди време за стопанисване общински имоти на много ниски цени с 8- 10-годишни договори. Целта ни е да направим "Егида" силна, конкурентноспособна охранителна фирма, не да я съсипваме, посочи Борисов.

Столичният кмет обяви днес началото на проект за изграждане на площадка за интерактивно обучение по безопасност на движението в 104 ОУ "Захари Стоянов". Площадката ще бъде изградена по инициатива на Столичната община и Съветът за безопасност на движението на децата в София и ще се финансира с дарение от фондация "Камор" в размер на над 21 хиляди лева.

Бойко Борисов откри и новоизграден футболен стадион в 57-мо спортно училище "Св. Наум Охридски". Спортното съоръжение е на стойност 40 000 лв. Реконструкцията е продължила около половин година. Срещите на младите футболисти ще могат да се наблюдават от 600 човека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание