Граничар върна портфейл с над 13 000 лева

25-годишният полицай от Регионалния граничен сектор в Русе Мартин Корфонозов върна портмоне с 6700 евро, румънски леи и около 150 долара, загубено от румънец
15 авг 2006 17:03,
Граничар върна портфейл с над 13 000 лева
Снимка: Корбис
25-годишният полицай от Регионалния граничен сектор в Русе Мартин Корфонозов върна портмоне с 6700 евро, румънски леи и около 150 долара, загубено от румънец.

Полицаят открил портфейла в района на трасе "Вход" към България около 8 часа сутринта в неделя и уведомил ръководството на смяната, след което бил изготвен опис на всички банкноти. Четиридесет минути по-късно на ГКПП "Дунав мост" се появил автомобил БМВ с румънска регистрация.

Шофьорът - 52-годишният Янко Бедека, се оплакал, че е загубил голяма сума пари. Румънецът описал точно портмонето и парите в него и получил обратно портфейла си. Оказало се, че той заедно със семейството си - съпруга и две деца - пътува за почивка в Гърция.

Малко след границата румънецът открил, че портфейлът му липсва и се върнал на граничния пункт, за да провери дали не го е загубил там. Семейството благодарило на полицаите от Русенския граничен сектор за върнатите пари.

Мартин Корфонозов е с петгодишен трудов стаж в Регионален граничен сектор в Русе.

„Не се поколебах нито за миг, когато намерих парите, да ги предам на началник смяната“, заяви той и добави, че не е постъпил по този начин заради някаква награда или благодарност.

„Сигурен съм, че всеки един от колегите ми щеше да постъпи така, ако беше намерил портфейла, не се изживявам като герой на деня, щях да върна парите, дори ако ги бях намерил в извънработно време“, заключи Мартин Корфонозов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание