Младежкото ВМРО разтревожено от нова мюсюлманска организация

Националният младежки комитет на ВМРО-БНД изразява в позиция безпокойството си от създаването на "Съюз на мюсюлманите в България" във Велинград
27 сеп 2006 13:55,
Младежкото ВМРО разтревожено от нова мюсюлманска организация
Националният младежки комитет на ВМРО-БНД изразява безпокойството си от създаването на "Съюз на мюсюлманите в България". Снимка: vmro.bg

Ръководството на Националния младежки комитет на ВМРО- БНД изразява в позиция, изпратена до медиите, своето безпокойство от създаването във Велинград на организацията "Съюз на мюсюлманите в България" от забранената египетска групировка "Мюсюлмански братя".

Съюзът е учреден напълно тайно от медии и общественици във Велинград, а за негов председател е избран Али Хайредин, известен с контактите си с Ахмед Муса, който през 1997 година е правил опит за създаване на ядро на фундаменталистка организация, пише в позицията.

В нея се посочва още, че ръководството на Националния младежки комитет на ВМРО-БНД е категорично против всякакви опити за създаване на територията на България на крила или фракции на организации, преследващи своите цели посредством използването на терористични средства.



 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание