Парламентът единодушен срещу Димитър Стоянов

Парламентът определи действията на Стоянов като груба проява на етническа нетолерантност, несъвместима с българската традиция и европейските ценности
6 окт 2006 11:14,
Парламентът единодушен срещу Димитър Стоянов
Народното събрание осъди в декларация Димитър Стоянов. Снимка: Булфото
Народното събрание осъди в декларация постъпката на наблюдателя в Европейския парламент Димитър Стоянов /"Атака"/, който на 28 септември "направи обидни коментари във връзка с етническия произход на унгарския евродепутат Ливия Ярока, и последващото му поведение".

Парламентът определи действията на Стоянов като груба проява на етническа нетолерантност, несъвместима с българската традиция и европейските ценности. Депутатите приеха единодушно със 159 гласа "за" декларацията.

Подобно поведение е особено недопустимо, когато се демонстрира от български народен представител, получил доверието да бъде наблюдател в ЕП, се заявява в документа. В пълен разрез със задълженията му да съдейства за успешното присъединяване на България към ЕС, с поведението си Стоянов злепоставя България и вреди на позициите и интересите на страната в ЕС, декларира Народното събрание.

В документа се изразява убеденост, че този начин на мислене и действия на Стоянов се отхвърлят от огромната част на българското общество и ще останат изолирано явление.

Народното събрание отхвърля този тип политическо поведение, противоречащо на интересите на българските граждани и заявява своята решимост да се противопоставя с всички политически и парламентарни средства на подобни прояви, пише в декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание