Вальо Топлото кътал милиони по примера на Мечо Пух

Близо 3,730 млн. лева са укрили Валентин Димитров и майка му Цеца Димитрова в три сейфа
20 окт 2006 14:34,
Вальо Топлото кътал милиони по примера на Мечо Пух
Вальо Топлото си кътал милионите грижовно. Снимка: Булфото
Приблизително 3,730 млн. лева са парите, които бившият директор на "Топлофикация-София" Валентин Димитров и майка му Цеца Димитрова са укривали в три сейфа, обявиха от прокуратурата.

Точната сума на парите не може да бъде фиксирана, защото освен в български левове тя е и в евробанкноти, и в долари, курсът на които всеки ден е различен.

Първоначално прокуратурата смяташе, че парите на Димитров са около 2,5 милиона лева, но след щателно преброяване и описване на всяка банкнота сумата достигна 3,7 млн.

Разследването на НСлС за престъпление против данъчната система и за пране на пари е освен срещу Димитров и майка му Цеца Димитрова, също и срещу адвоката Гроздан Добрев.

На 4 октомври стана ясно, че 2,5 милиона са парите са само в два от трите сейфа на Димитров.

На 18 юли Софийският апелативен съд /САС/ окончателно остави в ареста бившия шеф на софийската "Топлофикация" Валентин Димитров, който за пореден път обяви, че се чувства изкупителна жретва.

Малко след това бяха направени шокиращи разкрития, като тези, че Топлофикация-София е извършила разходи за билети за концерти по официални празници и поздравителни адреси на обща стойност 40 359 лв.

Дружеството е харчило и за френски минерални води и обзавеждане на кабинета на Димитров.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание