"Атака" подсилвала крайнодесните сили в Европарламента

"Ди Велт" напомня, че един от българските депутатски мандати в Европарламента се заема от екстремистката партия на Сидеров
9 яну 2007 12:50,
"Атака" подсилвала крайнодесните сили в Европарламента
Вестникът припомня за расистките изявления на българина Димитър Стоянов от „Атака” по адрес на унгарската евродепутатка от ромски произход Ливия Ярока. Снимка: Булфото

Реномираният германски всекидневник „Ди Велт“ публикува днес обширна информация за засилване на позициите на крайнодесните сили в Европейския парламент след присъединяването на България и Румъния към ЕС, съобщи DW.

Вестникът акцентира върху намерението на десните сили да сформират своя фракция под ръководството на френския евродепутат Брюно Голниш, член на Националния фронт.

„Ди Велт“ напомня, че един от българските депутатски мандати в Европарламента се заема от екстремистката партия на Волен Сидеров, а цели пет места от румънската квота в Европейския парламент се падат на партията “Велика Румъния”, която има антисемитска насоченост.

По този начин крайнодесните сили в парламента изпълняват условието да са представени от най-малко 19 депутати, което им позволява да сформират своя фракция.

Вестникът припомня за расистките изявления на българина Димитър Стоянов от „Атака” по адрес на унгарската евродепутатка от ромски произход Ливия Ярока.

В заключение авторът на публикацията в Ди Велт изказва опасението, че на пролет, когато България избира представителите си в Страсбург, „Атака“ би могла да е представена от повече от един депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание