Крайната десница плаши Европа, подсилва я български "принос"

С присъединяването на България и Румъния към ЕС кошмарният сценарий на крайната десница е на път да се осъществи, пише днес Financial Times в своето интернет-издание
10 яну 2007 13:57,
Крайната десница плаши Европа, подсилва я български "принос"
Един от българските депутатски мандати в Европарламента се заема от екстремистката партия на Волен Сидеров. Снимка: Булфото

Демокрацията бавно се завръща в Европейския парламент, пише днес Financial Times в своето интернет-издание, съобщава DW.

Но все още не е ясно дали умерените депутати, които все пак представляват мнозинство, ще бъдат по-силно шокирани от завръщането на демокрацията или от появата на нова крайно дясна фракция.

С присъединяването на България и Румъния към ЕС кошмарният сценарий на крайната десница е на път да се осъществи, пише още Financial Times.

На тази тема се спира и агенция АФП, като напомня, че едва с присъединяването на двете източноевропейски държави крайната десница в Европарламента успява да изпълни условието да има най-малко 19 представители, за да може да сформира своя фракция.

Вчера реномираният германски всекидневник „Ди Велт“ публикува обширна информация за засилване на позициите на крайнодесните сили в Европейския парламент след присъединяването на България и Румъния към ЕС.

„Ди Велт“ припомни, че един от българските депутатски мандати в Европарламента се заема от екстремистката партия на Волен Сидеров, а цели пет места от румънската квота в Европейския парламент се падат на партията “Велика Румъния”, която има антисемитска насоченост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание