Серена прегази Мария за един час и се изсмя на критиците си

Американката отвя рускинята с 6-1, 6-2 за отрицателно време и спечели осмата си титла от турнир на Големия шлем
27 яну 2007 10:13,
Серена прегази Мария за един час и се изсмя на критиците си
Серена е като танк на корта. Снимка: Корбис

Серена Уилямс буквално премаза рускинята Мария Шарапова на финала на откритото първенство по тенис Autralia Open и спечели осмата си титла на турнир от Големия шлем, съобщи Асошиейтед прес.

Афроамериканското чудо отвя стройната русокоса Шарапова с 6-1, 6-2 за само час и три минути.

„Това бе възхитителна победа за мен, тъй като търпях много критики. Толкова много хора.... ми говореха по доста негативен начин“, коментира Уилямс след победата.

„Казваха, че не съм във форма и то в момент, когато чувствах, че съм. Най-голямото ми удовлетворение е да държа купата и да покажа на всички колко са грешали“, допълни тенисистката.
 
От 81-първо място в ранглистата сега Уилямс ще изхвърчи на 14-то, след като сграбчи първата си титла от 15 турнира насам.

Победата й бе най-впечатляващата на Мелбърн Парк от доста време насам. Последната такава бе през 1994 година, когато Щефи Граф премаза Аранча Санчес-Викарио с 6-0, 6-2.

Рускинята Мария Шарапова въобще не успя да отговори на силата и мощта на 25-годишната американка и това се превърна в най-ужасяващата й загуба на турнир от Големия шлем. 

„Никога не трябва да я подценяваш. Знам на какво е способна и днес го показа“, каза русокосата дива след мача, която ще оглави ранглистата при жените, отнемайки предимството на белгийката Жюстин Енен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание