Трикольор върху поп фолк цици - някой наистина не е сам

Поп фолк певица се изгаври с българския флаг и съдбата на сестрите в Либия по време на музикални награди, пред погледа на кмета Борисов
23 фев 2007 16:40, Екип на Dnes.bg
Трикольор върху поп фолк цици - някой наистина не е сам
Камелия. 22.02.2007. Без коментар. Снимки: Булфото
Истинска подигравка с национални ценности и съдбата на пет обречени жени си позволиха поп фолк „светилата“.

Пищна гръд, силикон до спукване, руси удължени коси, килограми смайващ грим. Не, това не е порно филм. Това е поп фолк. Всички сме свикнали. Петите годишни награди на Телевизия Планета обаче минаха всякакви граници.
 
И то не защото силиконът беше повече. А защото си позволиха да завият с националния флаг набъбнали гърди, а изпод трикольора прозираха зърна.

Това се случи на годишните награди на Телевизия Планета в четвъртък вечерта. Случката в сухи факти: Поп фолк звездата Камелия (да, онази от Плейбой и същата, която сложи лепенки на гърдите си в един предишен концерт) изскочи на сцената обвита в националния флаг, имитирайки лентичката „Не сте сами“.

Гротескната картинка се разигра пред очите на Бойко Борисов. Той обаче надали е имал нещо против. Кметът бе специален гост на церемонията (за втора поредна година) и връчи награда на Ивана.
Все пак е церемония.

Същата Ивана пък после му попя на масата (вижте тук) (явно условен рефлекс от кръчмите). Парчето за кмета беше „К'ъв си ти, бе“. Но и това няма значение, все пак е бизнес, та ако щé да трябва да се пее на катерушки.

Всъщност, именно Ивана участваше в онази песен „Не сте сами“, която обедини звезди в защита на нашите медици. В този случай контрастът с изявата на Камелия е още по-фрапиращ.

Самата Камелия преди две години носеше тениска „Свобода за българските медици в Либия“ по време на турнето на Пайнер. Това обаче беше в рамките на нормалната псевдозаинтересованост. Сегашната й изява – не.

Със сигурност явно нито Камелия, нито от продуцентската й компания и организатор на церемонията, са наясно, че в България е забранено поругаването на националния флаг.
За разлика от САЩ, където може да обличаш флага и да правиш оригами с него ако искаш, у нас това е забранено. Още по-забранено е да си увиваш голата гръд с флага. А да го използваш в този му вид за откровено популистки цели, на гърба на пет окаяни сестри, си е чиста гавра.
 
-------
 
Имате ли мнение по въпроса? Споделете го в блога на Dnes.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание