Спряха отново торент-тракерите, дебнат ги

Администраторите на torrents.bol.bg съобщават, че “както всяка година, така и тази, с наближаването на датата за разглеждане на т.нар. "Списък 301", българските доставчици отново са нарочени
14 мар 2007 13:50,
Спряха отново торент-тракерите, дебнат ги
Почти всички български големи торент-тракери отново бяха спрени към 11-12 ч. Снимка: БГНЕС

Почти всички български големи торент-тракери отново бяха спрени днес към 11-12 ч.

Първоначално при написване на страницата се появяваше съобщението, че последната не може да бъде намерена, а впоследствие трафикът започна да се възстановява и на редица от тях се появиха съобщения, че поради проведената акция на Столична следствена служба и ГДБОП, достъпът до някои раздели е преустановен, а потребителите да следят началната страница и форумите на съответния тракер, за да са наясно с мерките, които ще бъдат предприемани, съобщава БГНЕС .

От началото на месеца на главната страница на torrents.bol.bg има съобщение, което гласи, че “както всяка година, така и тази, с наближаването на датата за разглеждане на т.нар. "Списък 301", българските доставчици отново са нарочени от група хора като основната причина за присъствието на България в този списък, който включва "държави и територии, в които американският бизнес търпи значителни загуби поради незачитането на интелектуалната собственост".

Поради факта, че хората, които работят в Бол.БГ са нееднократно заплашвани, че може да ги сполети съдбата на “Арена”, сайтът е взел решение да продаде хостинг-бизнеса и да се съсредоточи върху дейността си като телекомуникационен оператор.

Същевременно подобни акции принуждават фирмите да изнасят сървърите си в чужбина, където качването и тегленето на торенти не са преследва от службите. Такъв е случаят с АренаБГ.ком, който се хоства в град Фриско, щат Тексас, САЩ и е длъжен да се съобразява и спазва единствено федералните закони на САЩ и щатските закони на Тексас.

Торент системата е един сравнително лесен начин за разпространение на различни файлове. При тази система нито един от файловете не се намира на сървъра, а се сваля от другите потребители, които са споделили този файл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание