Диагноза: характеропатия

Вили Невенова. Дизайнер. Ако искаш да разбереш още за нея - влизай и чети!
2 май 2007 16:43,
2
Диагноза: характеропатия
Вили в свои води - сред дрехите, които твори. Снимка: Васил Невенов

Тя е интересна. Тя е готина и свежа. Нестандартна е и това й личи.

Всъщност, наистина много й личи, че е далече от комерса, което пък изобщо не й пречи да нарече себе си успяла.

Или по-скоро аз да я нарека така, защото тя не може да си даде такова определение.

Това е поради простата причина, че не се взима много насериозно... или както се казва, никой не е излязъл жив от живота.

Тя е млада и надеждна дизайнерка и...голям пич. Запознайте се...

Тя е ...

Виолета Здравкова Невенова. Страшно парти пада на Цветница.

Заниманията й са много и всякакви, но най-редовно можеш да я хванеш да шие. Шие каквото се сети и всичките й неща са супер изчанчени и готини – накачила ги е по закачалки и по едни висящи манекени в ателието й на една от любимите ми улички в София. Много е арт.

Ранна диагноза

Като малка била съвсем нормално дете. После в училище положението започнало да се усложнява – не й е било лесно в паралелка с 25 (словом, двадесет и пет) жени, та оттогава някъде се корени и сложната й комуникация с индивиди от нейния пол – разбирай, че жените не са й сред приоритетите. Вили е мъжко момиче, затова.

После пораснала и конвенционалният образ от детството й съвсем изчезнал. Започнала да шие, защото нямала пари за дрехи. После завършила и мода и то взело, че се получило много добре. Та така до наши дни.

Нрав

Разказва ми, че творческата й кариера започнала със стаж в една известна българска модна къща, откъдето след две години напуснала с гръм и трясък. Причините били много и разнообразни – ето няколко от тях.

Имала за колежки „хиляда женища“, работила на страшна жега и пичовете от фирмата отказвали да купят вентилатори. До момента, в който Вили не решила да работи по бански и  се съблякла. После станало по-прохладно, обаче това не я трогнало особено.

Любов ли бе...

Другата и най-важна причина за напускането й бил един  билет за морето, който я чакал – упорито и безкомпромисно. Просто трябвало да замине, това е положението. После в трудновата й книжка пишело, че е уволнена дисциплинарно, обаче на нея хич не й пукало и изкарала един месец при гаджето си, който татуирал по морето мало и голямо. Той вече й е мъж и все още рисува мераклиите. Много е добър. Професионализмът му е изложен в целия си блясък върху краката, ръцете и кой знае още кои други части от тялото на Вили.

Като казах мъж, та да ви разкажа и тяхната история. Младежът се казва Роман и е почти толкова готин, колкото нея. Има едни такива сини очи и много правилен череп – с бръсната глава е, да не си помислите, че съм го изучавала отблизо. Ако има такова понятие като готина двойка – това е то. Двамата са просто един за друг отсвсякъде.

След осем години връзка се оженили за една седмица и по думите на Вили, точно за шестотин лева. Барабар с почерпката. Разправя ми тя трогателната история и ми сочи някаква снимка да я видя като булка. Обаче аз булка не виждам и се пуля упорито. А то какво било.

Освен, че се оженила за няколко дни, по случай случката си оплела рокля и си купила чехли-джапанки. Та за това аз не можех да видя снимката. После я разгледах обстойно. Много са готини. Жалко, че Роман е в Италия, та не можехме да го щракнем и него.

Има и брат, който ми е един от любимите и най-ненормални приятели. Мойта зодия е, и много се обичаме. Освен когато не се бием. Иначе той е супер креативен като сестра си и... снима или с други думи, е фотограф. Освен мен, разбрах, че от години лъже и Вили, че ще й направи страаашни снимки. Васко се казва лъжецът, ама е много пич. Честно.

Страсти и копнежи

Освен брат си, Невенова, както той я нарича, обича и шоколад. Също и да пуши, и да се смее като олигофрен. Вижте на снимките колко добре всъщност й импонира това. Пуши по две кутии Булгартабак, защото по думите й със същия успех би изпафкала и такова количество Мелник. Въпреки, че държи цигарата много мъжката, Вили е супер женствена – една такава малка и луда. И пак казвам, смее се мега заразително. Чак сълзи ми потекоха по едно време.

Също така мечтае за Мини Купър и отдавна врънка Роман да й купи един. Не че има книжка, ама нищо, де, важен е ентусиазмът. Всъщност е сигурна, че би създала истиснко бедствено положение, ако седне зад волана и аз, като един виден и активен столичен рейсър, й препоръчвам да не се пробва.

Мечтите й са най-човешките – световен мир и много свободно време, за да може да се мотае и да си сади цветя. Споменах за масовата забава на Цветница, та сега да кажа, че много обича и цветята. У тях има доста. Виждала съм ги всичките... Едни такива китни и разноцветни, досъщ като домът й, който прилича на арт-изложба и е отворен за посетители денонощно.

Понякога обаче й писва и има случки с изхвърлени от тях неприятни фенки на чалга-културата, случайно доведени от неблагоразумен приятел. Иначе е супер позитивна и влюбена в живота.

Любимци

Освен брат си и Роман, Вили си отглежда и няколко котки и кучета, които, по мои наблюдения, всеки момент се очаква да проговорят с човешки глас. Попили са от артистизма и интелекта й, не за друго. Тя ги обича много и те й отвръщат със същото. Обаче понеже и те като нея са леко ексцентрични, Вили редовно си ходи със следи от нокти и зъби по себе си. Последния път казва, че приличала на Майкъл Джексън – с контузени и бинтовани пръсти.

За финал

По нейни думи е болна от страшна болест – характеропатия. Няма лек, братче. Чепатият нрав  обаче супер много й отива, трябва да признаем. Както един мой приятел казва, все едно за нея е правен.

Творчески планове няма, както никога е нямала конкретни такива. Обаче нещата засега й се получават, и то много добре. Да чукнем на дърво или на каквото там ни е под ръка.

Тя в снимки

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
Viki преди 16 години
hm mackata e super zaribena gotina kefi si ot sqkade prosto :)