Разпитаха Румен Овчаров

Скандалът "Следствие - Булгартабак" доведе на разпит икономическия министър Румен Овчаров
3 май 2007 15:06,
Разпитаха Румен Овчаров
Скандалът "Следствие - Булгартабак" доведе на разпит икономическия министър Румен Овчаров. Снимка: БГНЕС
„Става дума за разпадане на държавността в България, за използване на властта, която има една служба за користни цели, което е според мен е несъвместимо с поста на такъв човек“.

Това заяви министърът на икономиката Румен Овчаров след като бе разпитан от прокурор на Софийската градска прокуратура по проверката, която е назначена за скандала с националното следствие.
 
„Не става дума за политическа игра, става дума за криминална игра. Александров има користни цели, иска да спечели пари и очевидно някой му бе създал илюзията, че "Булгартабак" има много пари, които пари той трябва да прибере“, допълни Овчаров.
 
Попитан защо е заплашвал директора на следствието, Овчаров отговори, че този въпрос трябва да бъде отправен към Александров.

"Аз разбрах, че съм собственик на държавата, от вас разбрах, че съм първия побойник на Републиката. Ще чуем и други интересни неща. Лошото е, че Александров е шеф на Националната следствена служба. Аз, разбира се не очаквам да ми се извини за нещата, които приказва, но се надявам да се извини поне на служителите си, защото той ръководи една от най-важните служби в България", каза енергийният министър.

На въпрос има ли доказателства за користни цели от страна на Александров, Овчаров заяви, че според него има достатъчно. Ако обаче той ги каже няма да има какво да прави прокуратурата.
 
Dnes.bg припомня, че директорът на "Булгартабак" Христо Лачев обави за искана сума пари от страна на шефа на следствието.

На свои ред Ангел Александров заяви, че зад атаките срещу него стои енергийния министър Румен Овчаров.
 
Междувременно в декларация следователи определиха изказаните твърдения срещу  Александров като грубо уронване на престижа на институцията.

"Намираме тона, съдържанието и отношението в подобни изказвания като несъвместими с авторитета и достойнството на държавните институции, а политическият привкус на конфликта за нас е недопустим", се казва в документа.  

Според следователите атаката срещу Ангел Александров е недостойна и представлява опит за грубо компрометиране на труда им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации