Ще има стачка

На 15 май София ще осъмне без градски транспорт
10 май 2007 12:18,
Ще има стачка
На 15 май София ще осъмне без градски транспорт. Снимка: Булфото
Стачният комитет на дружествата "Столичен автотранспорт" и "Столичен електротранспорт" реши да не се променя датата на планираната стачка.

Това стана ясно след заседание, на което бе разгледано писмото на столичния кмет Бойко Борисов за промяна на датата на стачката - от 15 на 21 май, след като са завършат изборите за евродепутати.

Dnes.bg припомня, че в писмото си столичният кмет помоли стачния комитет да отложи планираните за 15 май протести, за да не се политизират предизборно исканията им.

Шофьорите от Столичния градски транспорт настояват за отпадане на наредбата за регулиране на заплатите в дружествата с над 50 на сто държавно или общинско участие.

Те твърдят, че заплатите на работещите в сферата на общинския градски транспорт са "цинично ниски" и не са се увеличавали през изминалите десет години.

Междувремнно днес транспортният министър Петър Мутафчиев заяви, че е много вероятно правителството да обсъди промени в някои от наредбите, отнасящи се за заплатите в предприятията с над 50 на сто държавно участие.

По думите му поетият ангажимент пред синдикатите за обсъждане на промените не касае пряко стачката на градския транспорт в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание