Наказаха спасител в Бургас, биел летовници

Концесионерът на Северния плаж в Бургас Ваклин Стойновски наложи строги санкции на спасител на плажа
29 авг 2007 15:48,
31
Наказаха спасител в Бургас, биел летовници
Спасителят ругаел и удрял летовник, който не се съобразил с червения флаг. Снимка: Булфото

Концесионерът на Северния плаж в Бургас Ваклин Стойновски наложи строги санкции на спасител на плажа.

Сигналът е подаден вчера около обяд от посетителка на плажа, която се оплакала, че в района на 9 пост спасителят ругае и удря летовник.

Стойновски е наредил на управителя на плажа да бъде проведено вътрешнофирмено разследване.

Установено е, че спасителят на 9 пост е превишил правата си и наистина е предизвикал скандал с летовник, който е отказал да изпълнява разпорежданията при червен флаг, сигнализиращ за мъртво вълнение.

В инцидента се е включила и съпругата на летовника пред много свидетели.

Нито за момент не съм толерирал подобни прояви на мои служители или представители на фирми, с които имаме партньорски отношения. Поднасям извиненията си като концесионер на плаж Бургас Север за този инцидент.

Не оправдавам по никакъв начин постъпката на този спасител, категоричен бе Стойновски. Той вече се е извинил лично на летовничката и я е уверил, че това е единичен случай.

Междувременно до медиите бе разпространено съобщение, че спасителите на Централния плаж ще протестират утре, 30 август. Те искат от стопанина на ивицата Мариана Щерева да им повиши заплатите от 700 на 1500 лв.

В съобщението се припомня, че спасителите са отказали да подпишат договор, който определя срока на изплащането и размера на възнаграждението им.

Не се изключва и вариантът това да е скрит ход на някой от противниците на Щерева, която вече официално заяви своята кандидатура за кмет на Созопол, се казва в съобщението. Самата Щерева не бе открита за коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Becko преди 16 години
как да нямa правo един спасител да упражнява физическo насилие? има и тo кoгатo пoгне давещя се да гo вади насила ot мъртвoтo вълнение защoтo инaче и на двамата им се пише лoшo.я се пoзагледаите какви идиoтски фатки има пригoтвени за давещiя се самo и самo да гo извадят , пoсле гo яхнат за изкуственнo дишване и *** и накраи акo и тoва не пoмoгне пoчват да гo тръскат надoлу с главатa и да му бят кВoлтoви импулси зада гo свестят.та еи затo вместo насилиетo да се упражнява върху пoлу жив, пoлу умрил летoвник е мнoгo пo дoбре да му oтмааш една тараба пo главата и пoсле гo свестяваи ам ше си сигурен че нема да ти се е удавил в раиoна въпреки че е пoчинал пред спасителната будка. та летoвника и без тoва е дoшел да пoчине на плажа.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ми ще ги бие, как няма да ги бие - те защо само ЛЕТУВАТ тия летовници
28
0
 
0
 
! Отговори
Mич Бюкянън преди 16 години
А защо ще наказват спасителя? Затова че си гледа работата ли или затова че някакви *** селяни или туристи на социални помощи не зачитат реда нито в държавата ни нито на плажа.Ще яде бой ами кой знае колко го е предупреждавал спасителя.Дошли тук и ще ми говорят на техният си език с нас, чакайте малко бе ей тук е България не Русия или Полша и тнт все едно сме им роби.Като идват в БГ ще говорят на БГ или английски ние като ходим навън да не им говорим на български.А тоз *** кой знае откога не е стъпвал на плаж с морска вода че още си мисли че на плажа се вземат билетчета хахахха мама им проста дойдоха в градовете и за нас вече не останаха места за паркиране - СЕЛЯНИИИИИИИИ направете ни услуга и се върнете на село че доматите станаха скъпи.
27
0
 
0
 
! Отговори
MG-BURGAS преди 16 години
Takiva kato vas,kat idvate na more q hodete kade ne e ohranqemo.q otidete da se metkate ot nqkoii skali,po-dale4e ot na6ti spasiteli i te nqma da Vi biqt.
26
0
 
0
 
! Отговори
няя зачение никво преди 16 години
Абе ейй, ние в Бургас кат сме селяни що всички *** шопи и всякви други такива киснат цяло лято в нашия и съседните градове..Да Ви имам "НЕселската" София дет там сте се събрали всички бетери в държавата. Абее много зехте да разбирате кой е мутра. И ако Ваклин е-нито ше е първия, нито последния. Пука, че ми дреме...истината е, че Бургаския плаж не го помня по-чист...И спасителите си вършат работата. Морето този година е много лошо...обаче самоубийци бол.Дошли от село като невидели и аре опа в гьола. Ако знаете колко хора са спасили това лято тия спасетели няма да говорите така. Лично съм ставала свидетел как плажуващ излиза от водата да се кара на спасителя, щот му свирнал. Бе тия хоря все рак не са на Хаус парти...въпреки,че ония от провинцята,вода не видели, се държат точно като надрусани...Всичко, коете е на море не е провенция...Казали са го преди векове...Това е!!!
25
0
 
0
 
! Отговори
Бургазлия преди 16 години
Уф ти пък и ти къде се обади полуподготвен. Къде ме вкарваш в излишни спорове. Пък и така като те гледам как се държиш и как говориш се замисли пак дали да наричаш другите ***.
24
0
 
0
 
! Отговори
Калоян преди 16 години
На тея които си мислят че могат да влизат при червен флаг са наистина много глупави.После като тръгнат да се давят кой им се притича на помощ?-спасителят.Ако не е той да контролира *** до сега да са стотици удавилите се.Тук където съм в момента (САЩ) когато на плажа се чуе спасителската *** всеки внимава и се подчинява защото иначе лошо му се пише.А колкото до случея,спасителя тпросто е прибягнал до крайни мерки с цел да предпази въпросния *** ю,който в последствие се е оплакал от това,защото ако го беше оставил да влезе в морето при червен флаг и се беше удавил познайте кой щеше да е виновен.
23
0
 
0
 
! Отговори
smaragdus преди 16 години
Ти си пълен *** като повечето ми съграждани бургазлий. Този ваклин е мутра и престъпник, плажат е потънал в мръсотия, спасителите са пълни ***.
22
0
 
0
 
! Отговори
Бургазлия преди 16 години
Ей Гробар ли си какъв си, вземи малко да поспреш да говориш глупости. От кой "градец" си да те питам, че толкова много знаеш и така си вириш носа - кой бил селянин, кой коне яздел. Ти май от вас скоро не си излизал, някъде на остров ли живееш. Това, че ти даваш 5 лв за басейн и казваш с гордост "Отивам на плаж" не означава, че навсякъде е така. Ти сигурно от 20 години не си ходил на море щом още мислиш, че е с вход. Вземи ако нямаш възможност да напуснеш полянката или панелката, поне почети в интернет тук там как са нещата.Освен това никакъв не си тука, че да коментираш Ваклин какъв е що е. Може да е правил много лоши неща или много хубави, но това си е наш проблем, нито го знаеш нито нищо, че да коментираш.
21
0
 
0
 
! Отговори
гробари+пз преди 16 години
що такива страсти бе дечко,ноо латино,а?не може кажа кво мисля ли,що ли? време е да разседлаеш конете и да се интегрираш в обществото
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Що не вземеш да си пръснеш "мозъка" ,че да могат лекарите да си заслужат заплатите,докато се опитват да те спасят ,ама може и да не успеят,ама ти пробвай де ,кой има право да ти забранява ,я *** ха.
19
0
 
0
 
! Отговори
мръсотията на плажа преди 16 години
Как ще си плати тоя Ваклин данъците, като неговите хора не даваха билетчета нито за чадъри нито за шезлонги. Как точно им хваща края, как му се отчитаха работниците?
18
0
 
0
 
! Отговори
grobari+pz преди 16 години
ми нали работата на арендатора на плажа е да осигури безопасноста на летовниците!ако един спасител е недостатъчен,ще наеме двама с моторница!нали затова плащаш вход! и кво излиза-плащаш пари за да лежиш на плажна ивица,която ти принадлежи по конституция и после ядеш кютек от изнервен спасител!се едно че ще се къпя в басеина на вилата на арендатора! купил ли си си билет-имаш право да се къпеш както си искаш,а ако я закъсаш работа на спасителите е да те спасява
17
0
 
0
 
! Отговори
letovnichka преди 16 години
Tova lqto bqh svidetelka na maloumni izpalneniq ot strana na letovnici,koito pti murtvo valnenie vlizaha mnogo navatre v moreto i prosto ne beshe po silite na spasitelite da se razpravqt s tqh.Kolkoto puti im svirneha sas svirkite i rakomahaha,onezi se hileha kato oligofreni i prodaljavaha da vlizat vse po-navatre.Prosto ne znam kak izdarjaha da ne gi otupat.Az ako bqh 100% shtqh da gi nabiq.Nakraq se naloji edin polumurtav ungarec da vadqt,pak v rezultat na prostotiqta mu da drazni spasitelite kolko e vajen,che ne moje nikoi da go spre v moreto.Gorkite spasiteli,mnogo im e nervna i otgovorna rabotata.
16
0
 
0
 
! Отговори
Х преди 16 години
Много еверопейски мнения от страна на всички в дискуията. Къде по света към който се стремим има саморазправи? Байганьовщинта е навсякъде.
15
0
 
0
 
! Отговори
гробари+пз преди 16 години
и междодругото,нали работата на спасителя е да пази хората да не се удавят!е как ще им забранява да не влизат на червен флаг? ако им дават 1500 кинта тва е ноо кока,ноо нещо!тея като им свършат летуващите ще почнат да се бият помежду си! ..иначе ако бех там по време на инцидента,сигурно щех да му влезна на спасителя...
14
0
 
0
 
! Отговори
гробари+пз преди 16 години
тва е неква селска бургаска история!бати некъв превъртела тоя дето го е наел и носи отговорност щел да го наказва!а кой ще накаже него? ми така е когато овчари и жътвари се опитват да се занимават с туризъм!
13
0
 
0
 
! Отговори
nikito преди 16 години
Номер 9 счупи си твойта глава, че нещо не е у ред;-)))
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
potresena sam ot reakciqta na koncesionera- bi trqbvalo da pohvali spasitelq, che tolkova otgovorni i vseotdaino si e varshel rabotata, zashtoto koito iska da se davi- neka, no bez da teji na savestta na spasitel na plaja, koito dori moje da bade podveden pod sadebna otgovornost. tova e bezobrazen PR! da, nikoi ot nas ne e bil na konkretnata sluchka, no sled kato stanah svidetel kak spasitel se opitva da izvadi letovnichka ot moreto na cherven flag, a tq go praskashe s voda- dokato q obrashtaha valnite i vlizashe navatre... na men mi se priiska az da otida da i biq dv ashamara, a ne 5 spasitelq da se chudqt kak da q izvadqt bez nasilie!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Wzemi ti si otidi na selo i tam si prawi kakvoto iska6 i se kypi v rekata kolkoto si iska6. Na plaja si ima prawila, ako stane nyakoi fal s teb ili nyakoi tvoi blizyk sigurno pak ti pryv te iska6 da s4upi6 glavata na spasitelya, sigurno i na Vaklin, i na kmeta, sigurno i Djordj Bu6 6te ti e vinoven.