Под мостовете не шумят реки, а коли

В столичния квартал "Младост" вече си имат пешеходен мост за 340 хил. лв, кметът го откри
5 сеп 2007 13:04,
31
Под мостовете не шумят реки, а коли
Мостът е дълъг 33,5 метра и е широк 3 м. Снимка: БГНЕС
Кметът Бойко Борисов откри пешеходен мост в столичния квартал "Младост".

Съоръжението е изградено, за да осигури удобна и безопасна пешеходна връзка между двете страни на бул. Александър Малинов в района на ХМС в квартала.

Мостът преминава над пътните платна на булеварда, като за целогодишното му безпроблемно използване е покрит с прозрачно покритие.

Връзката на тротоарите с хоризонталната мостова конструкция се извършва с помощта на две едностранно разположени стоманени стълби и на два хидравлични асансьора.

Мостът е дълъг 33,5 метра и е широк 3 м.

Разположен е на 5,1 м над пътното платно и струва 340 хил. лв.

Борисов определи моста като съвременен метод за избягване на задръстванията в София.

Той каза, че такива съоръжения ще бъдат монтирани и на други възлови кръстовища в града.

Общо предвидените места за поставянето на пешеходни надлези са 12.




Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
b0rislav преди 16 години
уважаема госпожо, след като тази идея е ваша и гледам че са я реализирали, мога ли да Ви помоля да поспорите за уместността на още 100-на сфетовара в софия та да можем да караме нормално без спирания през 50 метра:)))
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Хуби, тия дето са се оплаквали са най-вероятно тези същите, които пресичаха на червено докато имаше светофар...
28
0
 
0
 
! Отговори
mimeto преди 16 години
4ESTIT NI MOST,I MNOGO DRUGI DA SE IZGRADIAT-NE6TO,KOETO E OBIKNOVENNA PRAKTIKA V 4UJBINA,NAI POSLE I U NAS...AZ KATO MAIKA SAM 100% SIGURNA 4E TOVA E NA4INA DA SE PRESI4A NATOVARENO PUTNO PLATNO,NE IM VIARVAM NA SFETOFARITE I NA PUTEKITE...
27
0
 
0
 
! Отговори
ХУБИ преди 16 години
Аз смятам, че идеята е добра и от мостът имаше голяма нужда. И все пак в новините през нощта даваха как едва ли не хората се оплакват от моста, че имало стълби и им пречело на терасите. Как щели да минават майки, инвалиди, стари хора? Сякаш на пътното платно пък могат да минат или някой ще се пъхне в подлеза, за чието изграждане междудругото трябват повече пари и време. Така си е, хора, ние българите май никога не сме доволни. Мостът е за гражданите, за децата и за нас, за безопасно пресичане (защото на пътното платно не е безопасно, дори със светофар и пешеходна пътека). Аз смятам, че предизборна кампания или не хората си заслужават съоръжението, вече си имам моста, а за когото искат да гласуват това не ги задължава. Така, че за какво Б.Б. го е направил обикновенния гражданин не го интересува...свободен е да гласува за кйто си пожелае. За мен трябва да се радвате, а не да се оплаквате и като няма за какво да си измисляте.
26
0
 
0
 
! Отговори
x преди 16 години
А както го проектираха тоя мост, дали нямаше начин случайно някой да се сети, че може да е по-удобно ако от страната за към центъра стълбите са от към спирката?
25
0
 
0
 
! Отговори
Име: преди 16 години
защо затвориха цариградското за още 2 нощи, като нищо не е пипано и бабунките си стоят
24
0
 
0
 
! Отговори
Emilia Davcheva преди 16 години
Идеята за този мост е моя.в края на миналата година-2006 сложиха светофар на пешеходната пътека на ХМС и се заформиха невиждани на това място задръствания.Принудих се да си оставя автомобила за ползване само в почивните дни. Обадих се на г-н П. Несторов и изказах негодуванието си от тази "Придобивка". Поспорихме по въпроса за уместността на този светофар и аз му предложих да направят на това място въздушен пешеходен мост. В първия момент той ме апострофира, че това е невъзможно и за това много се зарадвах като видях, че моята идея се реализира. Вчера се обадих да му благодаря, че е реализирал моята идея.Когато има желание да се свърши някоя работа се търси начин, а когато не искаш да я свършиш-търсиш оправдание
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Стига кметски PR. Напишете нещо смислено
22
0
 
0
 
! Отговори
miro преди 16 години
mahnete sega 6ibaniq svetofar tam-li4no sam vidql pone 20 katastrofi tam
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ami dano da go izrisuvat
20
0
 
0
 
! Отговори
X преди 16 години
Много хубаво, че е направем моста! Добре ще е и на други места да се изградят такива!
19
0
 
0
 
! Отговори
Bez ime преди 16 години
haide sega e vreme izrodenite sofiiski teenagercheta da doidat do go stroshat ili da go izrisuvat
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Тази сутрин медиите разпространиха че доверието в ГЕРВ и БСП са паднали с по 1,5пункта което на практика означава че това е началото на края, че мита Б.Б. РУХНА с пълна сила.МУТРАТА СЕ ПРОВАЛИ.Интелигенцията на страната се събуди и осъзна че е избирателна сила.УЧИТЕЛИ, ЛЕКАРИ, НАУЧНИ РАВОТНИЦИ се обединиха за да кажат STOP на кандидатите издигани от БСП И ГЕРБ!
17
0
 
0
 
! Отговори
AZ преди 16 години
хахахаха. Е това вече беше смешно! Вярно, драска се и в други европейски градове, но би ли ми казал в кой град е такава *** като в София? Там след като се надраска нещо, след това се ремонтира до 2 дни е като ново! А тук понеже няма пари за ремонти, трябва да се НАУЧИМ ДА ПАЗИМ ПОСТРОЕНОТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
16
0
 
0
 
! Отговори
ob6tinski suvetnik преди 16 години
predizborni kiorfi6eci ...
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
номер 10 : Ти си оразец за *** , *** и комунист !!! ( пиши на кирилица)
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ej hora radvajte se i pazete mosta,nau4ete i decata si da minavat prez mosta,taka a ne da presi4at,poneje e po byrzi4ko-pone te taka si mislqt.taka 6te si spestite postoqnnoto pritesnenie,a i po tozi na4in 6te se spestqt dosta katastrofi v koito za jalost jertvite sa pove4eto deca.
13
0
 
0
 
! Отговори
K преди 16 години
Много добре, наистина е нужен тоя мост, а това, че служи и за реклама на кмета не е нужно да се изтъква, на всички ни е ясно...а и да го издраскат - все тая, в кой град (европейски или не) не се драска по улиците? Стига негативи, радвайте се на моста :)))
12
0
 
0
 
! Отговори
минаващ от там преди 16 години
Пазете моста,той е и ваш!
11
0
 
0
 
! Отговори
Mac преди 16 години
az sushto mislq, che tova e moderen nachin za ozbqgvane na zadrustvaniqta, no imam edin vupros!koe tochno struva 340 hilqdi leva??? (predpolagam, che asansiorite sa skupi, no vse pak)pak povtarqm, nqmam protiv suorajenieto (kakto i sledvashtite takiva) prosto kato dunakoplatec mi e interesno koe kolko struva!