Бриго не унищожавал досиета

Делото срещу Бриго Аспарухов е прекратено; съдът не открил доказателства, че той е унищожил досието на банкера Атанас Тилев през 93 г.
12 сеп 2007 13:08,
10
Бриго не унищожавал досиета
Военноокръжната прокуратура е прекратила още през април делото срещу Бриго Аспарухов заради това, че не е установено престъпление. Снимка: БГНЕС
Военноокръжната прокуратура е прекратила още през април делото срещу Бриго Аспарухов заради това, че не е установено престъпление.

Това съобщи главният прокурор Борис Велчев в отговор на въпрос за прекратеното дело срещу кандидата на левицата за столичен кмет.

Срещу Бриго Аспарухов бе повдигнато обвинение за военно-длъжностно престъпление, заради унижожаването на досието на банкера Атанас Тилев през 1993 г.

„Опитвам се да огранича участието на прокуратурата в предизборната капания“, коментира още Борис Велчев.

Той допълни, че делото е било спряно от съда, когато Аспарухов е бил избран
за народен представител, а впоследствие Върховната касационна прокуратура също е прекратила производството.

"Това според нас е неправилно и постановлението за прекратяване беше отменено", заяви Велчев.

Той съобщи още, че делото е било върнато на военния съд, а той от своя страна го е върнал на Военноокръжната прокуратура за прецизиране на обвинителния акт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
ivan преди 16 години
brigo e nomer 1
8
0
 
2
 
! Отговори
от иво преди 16 години
На Бригадир мястото му отдавна е в централния затвор .Там да бъде бригадир до живот мръсника.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
От: Народен Фронт за България1.Депутатите да не се ползват с депутатски имунитет3.при констатирани нарушения на административни лица, депутати и министри глобите и санкциите да бъдат значителни завишени с оглед негативният обществен ефект .Законът би могъл да се допълни с ваши предложения
6
0
 
0
 
! Отговори
пепи преди 16 години
Комунистически манифест, основен документ на Комунистическата партия. Насилието е единственото и главно средство, посредством което Комунистическата партия е спечелила властта. Тази характерна черта се е предала на всички по-нататъшни форми на партията, възникнали след зараждането й.
5
0
 
0
 
! Отговори
д-р Ох болииии преди 16 години
Ако жертвите на комунизма видят, че един човек като Бриго Аспарухов застава пред обществеността и казва, че Държавна сигурност е била добра школа, Там се научих на точност, мениджмънт, организация, на всичко това, което по-късно ще ми е необходимо като кмет на София. Това е абсолютна комунистическа наглост и срам за България и народа!
4
0
 
0
 
! Отговори
вълчо преди 16 години
Генералът има проблеми със съдебната система. Той е следствен по дело за унищожаване на агентурното досие на банкера Атанас Тилев. Делото престоява в институциите, и по точно в Софийския военен съд, като бе прекратявано веднъж от прокуратурата. Делото обаче не му попречи да стане депутат от БСП, след това да получи предложение от Симеон Сакскобургготски да стане негов съветник по националната сигурност. Той бе поканен и от настоящия министър Румен Петков в обществен съвет към МВР, чийто състав предизвика остри реакции в страните от НАТО, основно заради имената на бивши височайши фигури от бившата Държавна сигурност и службите.
3
0
 
1
 
! Отговори
д-р Ох болииии преди 16 години
Номинацията на от страна БСП за кмет на София на ген. Бриго Аспарухов е показателна за тенденцията за реванш на службите в българската политика. Аспарухов е една от най-спорните фигури не само в самата левица, но и въобще от времето на прехода. Той не е само директор на разузнаването по време на преходен за България период, в който службите изиграха съществена роля за създаването на новите силни на деня в обществото.Аспарухов е един от създателите на генералското движение в БСП. Ако е вярно, че съответното движение, чието официално име е Движение за единство и развитие в БСП играе ролята на властови картел в България, доре след официалното си разпускане, то Аспарухов е сред добре приетите му членове.Генералът има проблеми със съдебната система. Той е следствен по дело за унищожаване на агентурното досие на банкера Атанас Тилев
2
0
 
0
 
! Отговори
гого преди 16 години
Mръсно,гадно,комунистическо *** е БРИГАДИР АСПАРУХОВ и с престъпно ченгесарско минало...Коя майка ще си кръсти детето БРИГАДИР?..Той е потомствен *** комунист.
1
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 16 години
Той нали ги е създавал?