Делото срещу Маргините спря! Пускат ги на свобода

Един от подсъдимите страда от сърце и имало опасност за живота му; братята Маргини свободни срещу 20 хил. лева, но до април
3 дек 2007 15:53,
44
Делото срещу Маргините спря! Пускат ги на свобода
Братята Маргини трябва да платят по 20 хил. лева и са свободни. Снимка: БГНЕС
Заради тежкото здравословното състояние на един от подсъдимите по делото срещу Маргините - Иво Карагеоргиев, съдът спря наказателното производство.

Съдът мотивира решението си с медицинската документация за заболяването на Иво Карагеоргиев и представената днес тройна съдебно-медицинска експертиза, която показа, че подсъдимият страда от тежко сърдечно-съдово заболяване, което сериозно застрашава неговия живот.

Наказателното производство беше спряно не само по отношение на Иво Карагеоргиев, но и по отношение на другите обвиняеми.

Съдът промени мярката на Красимир и Николай Маринови  - Маргините от домашен арест в парична гаранция от 20 000 лева за всеки един от тях.

До края на март следващата година трябва да бъде готова новата медицинска експертиза за състоянието на Иво Карагеоргиев, която ще бъде изслушана от съда на 9 април 2008 г.

„Надявам се до края на март да се подобри здравословното състояние на Иво Карагеоргиев и делото да продължи“, каза прокурорът по делото Николай Кокинов.

На въпрос защо не е протестирал искането на адвокатите за спиране на делото, Кокинов каза: “Когато фактите говорят, и боговете мълчат”.

„Експертите твърдят, че обвиняемото лице не може да участва в наказателен процес. Ние не може да го принудим да се подложи на операция за подобряване на неговото здравословно състояние и това трябва да стане, когато той прецени“, коментира Кокинов.

Прокурорът посочи, че ще се прецени дали да се обжалва днешното решение на съда.

В момента Маргините са под домашен арест, след като престояха повече от година в ареста по обвинение, че са подготвяли покушение срещу генерала от запаса от МВР Любен Гоцев, убития Иван Тодоров-Доктора и близкия до групировката ТИМ бизнесмен Никола Дамянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
xaxaxa преди 15 години
xaxaxax umni i za tva Ustava e s "u" a ne s "o" nali?
42
0
 
0
 
! Отговори
kukundelkoto преди 15 години
krivokrak neobrasnat s izqdeni nokti na racete (neznaq na krakata kak e) i na si4koto otgore teq obuv4eta sa 1000 pati po evtini ot moite carvuli! Ako tui e opredelenie za mutra xaxaxaxaxaxaxaxaxa XAXAXA lele mamo
41
0
 
0
 
! Отговори
do 38 преди 16 години
v Statiata se govori che podsadimia strada ot sardechno sadova nedostatachnost a ti ni govorich za discova hernia, a tvoia sased lekar dali e chuval za profesionalen sekret, ta izlaga epicrisite na pazienti te si na migdana.
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Absoliutno pravilno re6enie tova sa samo dve nevinni mom4eta vsi4ko e fars!!!
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ха-ха - колко смешно, ами те обувките им на двата струват тези 20 хиляди - жалка държава - бъкаща от престъпници, без нито един осъден - като не броим тук-там по някой ***, откраднал кокошката на съседа си за да нахрани чаветата
38
0
 
0
 
! Отговори
mimi popova преди 16 години
Никого не защитавам, но Големия наистина е много зле. Хирургът, който го оперира ми е съсед и ми разказа неща "от кухнята". Човекът е с дискова херния от 16 години. Преди да го арестуват е ходил три пъти седмично на нагревки,упражнения и масажи, но поради липсата на тези "екстри" в ареста и лошите условия като влага и обездвижване състоянието му се е влошило драстично. Ако операцията е закъсняла с месецдва е щал да остане съкат. Никой не му е вярвал, че наистина е болен и затова не са го пускали да се оперира. Затова е прав Големия да ги съди в Стразбург, защото в нашата държава важи:"Виновен до доказване на противното.", а не правилното:"Невинен до доказване на противното." Виновен или не всеки има право на медицинско обслужване. Хора сме!
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Срамни неща стават в БГ!
36
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
Присъдата вече е в сила.Лорена е права.:))
35
0
 
0
 
! Отговори
xa преди 16 години
...ni6to novo pod slunceto...
34
0
 
0
 
! Отговори
LORENA преди 16 години
ДА започнат залаганията:)))Колко им давате на тези?Болни,болни,но няма да умрат от болестите си!!!До април няма да ги има!
33
0
 
0
 
! Отговори
mt преди 16 години
срам ме е че живея в БЪЛГАРИЯ
32
0
 
0
 
! Отговори
Bobi преди 16 години
Това го очаквах!Само не знам ,кога ще ги думнат!+Честните чатстници -Гриша Ганчев,Васил Божков!Да са живи и здрави,но ПАРТИЯТА ЛЮБИМА-НЕ ПРОЩАВА!!!Това го знае всеки нормален човек!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Егати и подигравките.Абе тия престъпници са всички болни бе.Един здрав няма.Сега като излезнат и ще започнат трупове да падат
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ужасно силно ОБИЧАМ РОДИНАТА. Когато вида хора като тях искам просто да извада една карабина и да има разпилея мозъка по асвалта но знма човек съм и дори да имах това право нямаше да го направя просто сърце не би ми дало а ТЕ как могат да бъдат такива зариди такива като тях сме в това положение. Но едно знам не са по - силни от НАЦИЯТА истински БЪЛГАРИ ако бяхме едини щяхме да променим нещата, НО НЕ СМЕ!!!
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
И въобще какво правосъдие да се очаква от една съдебна система по модел на СССР и замръзнала на епохата на класовия враг и управлявана от бетонни мозъци - "магистрати" от бай Тошово време или кабинетни плъхове които са виждали съдебна зала само по телевизията.
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Тиа двамата далеч не са най-големиа проблем на държавата, но това дело и подобните само показва колко ялово, безмислено, безпомощно и смешно е правораздаването у нас. И това е големия проблем.
27
0
 
0
 
! Отговори
Jordan Shangoff преди 16 години
Този акт от страна на държавата и по-точно от страна на съдебната система доказва за пореден път, че пипалата на ''октопода'' са срастнали с всички държавни структури. Много ми е тъжно, че съм роден тук и се надявам, час по-скоро да се махна далеч...далеч!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
китка преди 16 години
Алооу прокурорите, пропуснахте по един букет да им подарите ! Айде на печелившите четсито !
25
0
 
0
 
! Отговори
Donchev преди 16 години
Tova sa edni dosta silni i umni hora,koito pokazaha che dori i darjavata trudno moje da se prebori s tiah,samo gospod i niakoi naemen ubiec moje da gi spre,te ustavat v istoriata!
24
0
 
0
 
! Отговори
sofeto преди 16 години
i togava ste ima "gardi mi s rozi nakichi"