Корупцията в министерството на Кабил била кошмарна

Румен Петков награди архитект Георги Янев, подал сигнал за 50 000 лева подкуп
29 яну 2008 15:00,
29
Корупцията в министерството на Кабил била кошмарна
Янев бе награден от вътрешния министър за постъпката си. Снимка: standartnews

Министърът на вътрешните работи Румен Петков награди  днес с кортик архитект Георги Янев, подал сигнала за подкуп от 50 хиляди лева в Агенция "Пътища".

Румен Петков окачестви постъпката на Янев, който подаде сигнала за искания му подкуп, като доблестна и гражданска.

Прокуратурата и МВР показаха, че в България няма недосегаеми нива в борбата срещу корупцията, коментира Петков.   

Всеки гражданин, който е подложен на шантаж и изнудване, трябва да се обърне към МВР и прокуратурата. Янев показа, че в България има достойни хора, които отстояват правата си, добави министърът.  

Янев благодари на Румен Петков и заяви, че не иска да става медийна звезда или публична личност.

"Искам си папките и ще отида в Агенция "Пътища", каза Янев. Попитан защо се е обърнал за смяната на статута на земите към Агенция "Пътища", а не към Министерството на земеделието и продоволствието, Янев заяви: "Корупцията в министерството на земеделието е кошмар."

Той посочи, че има 15-годишна практика като архитект и допълни, че ако е трябвало да почерпи някого, това е ставало "най-много с кутия бонбони и уиски".
  
Главният прокурор Борис Велчев, който също бе на церемонията, каза, че прокуратурата е направила всичко съгласно закона. Резултатът има своята цена, заяви той.

Във всеки един конкретен случай прокуратурата и МВР ще вземат всякакви мерки, за да опазват здравето и живота на всеки, каза още прокурор №1.

Припомняме, че преди дни Янев обяви, че изпитва страх за живота си и впоследствие му бе назначена охрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 16 години
За съжаление не случихме нито на държава ,нито на политици ,нито на народ....
27
1
 
2
 
! Отговори
jojo преди 16 години
ако трябва да сме реалисти,когато спре корупцията тогава 6те ни по4нат проблемите мили ми добросъвестници.я се замислете колко от вас са ска4али от радост 4е са минали с някой лев и са си ре6или някой проблем.не казвам 4е трябва да се поущрява,но ако сте се занимавали с бюрократичната система в страна ,съм сигурен че на всяка опашка която сте чакали и роптали ви е минавала мисълта "ей сега да знаех на кой ,колко и да се свърши тоя ад ".бъдете реалисти.корупцията в другите страни даже е по голяма като размер и финансово изражение на подкупите :))))))))ха станете си със здраве и си мрънкайте под носът
26
1
 
2
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 16 години
човека каза,че се страхувал за живота си и постоянно бил с два ножа и те за това решиха да му подарят трети да се пази още по-добре :) Браво да държавата, която бди над нас!
25
1
 
2
 
! Отговори
Drug преди 16 години
"...награди днес с кортик ..."!?
24
1
 
2
 
! Отговори
Петрова преди 16 години
Е,и?Докато не влезе в сила законът за доказване на доходи,нищо няма да се промени.
23
1
 
2
 
! Отговори
КУКО-2 преди 16 години
А сега кажете, кой ни е трепал в Батак турци или наши си българи?
22
1
 
2
 
! Отговори
съдията преди 16 години
Корупция ли,какво е това?Такова животно в България няма........В България всичко е корупция.От най-нисшите,до най-висшите нива във властта.Така е от 1989 година, до днес.Лошото е,че който и да дойде на власт,няма промяна.Обявявам награда от 100 лв,който ми каже какво трябва да се направи,за да се променят нещата.Няма спасение братя,това е положението...Сега и европарите ще потънат в джобовете на големците и ние редовите,разбирай извън схемите ***,само ще си чатим и ще мислим,че нещо зависи от това,а те ще си го преместят в другия крачол,онова там,мъжественното........
21
1
 
2
 
! Отговори
musicman преди 16 години
альоооо,форумциииии!!!! къде живеете вие бе,на тая географска ширина или на.....Марс?!?а престанете вече с тия политически пристрастия,щото това да вземеш пари за да свършиш нещо КОЕТО ТИ Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ (!!!),няма политическа окраска!!!!!!!!!Ив.Костов......и като финансов министър,и като министър-председател малко ли се нагуши???? (въпреки че се "обагря" в тъмно синьо)така известният "мистър 10 %" - Ал.Божков,като как си получи прякорчето?!?Бакърджиев и той ли е светата вода ненапита?!?а това че министър на МВР е Румен Петков,никак не е случайно!!! щото точно преди изборите (когато ГИ ИЗБРАХТЕ!!!!) срещу него имаше образувани 7 (седем!!!) следствени дознания,върху които се работеше много здраво (от тогавашното правителство на НДСВ) и.....почти всичко беше готово да влезе в съдебна зала,но......!!!! ( и всичките все за присвояване в особено големи размери - а беше само.....*** депутат)!!!! отърва си *** щото партията-майка беше "помолена" от избирателите да ни управляват!!!!!!!не напразно всички социолози и политолози,от ТВ екран ни призовават :"мислете ТРЕЗВО и преценявайте,когато правите избора си та после да не мрънкате!!!" - вярно че в тая страна просто няма за кого да гласуваш,щото от почти 20 г. все едни и същи са мутрите които ни се предлага да изберем,но като не отиде абсолютно никой да гласува (което е един своеобразен протест,срещу предлагането),постепенно ще се отървем от тия зинали и вечно ненаситни дУпетати!!!!!!!!!!относно "вилаета" на Мехмед Дикме (т.е. земеделското миниктерство).......!!! човека си има достоен учител (в лицето на "сокола"!!!),а и защо само един милионер от тоя етнос да има в България???!!!!!(имам доста приятели,които се самоопределят като БЪЛГАРОмохамедани,които са страшно точни,коректни,толерантни и свестни хора,но.......за жалост са си съвсем обикновенни,отружени хорица - които не им става ама никак по-добре от това че имат "свой си хора горе"!!! но ако не отидат да гласуват за Доган-оглу,после..........майка им жална!!!!!! по такъв начин са притиснати в кьошето,че направо ми става жал за тях - те си живеят все още в абсолютна диктатура и не виждат от никъде спасение!!!!!!!!!!!!!!)та мисълтта ми беше за корупцията!!! когато ни поискат подкуп........или го плащаме безропотно,или......най-добре да извикаме "Господари на ефира" със скритата камерка и независимо че в БГ съдилища не се вземат впредвид видео и аудио записи (както е в САЩ),но поне бая хора ще ги видят на екраните си и ще ги запомнят "с добро"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Поредният кьорфишек! Просто тоя го хванаха, за да не засмърди яко! Лъже като за световно! Може и да го ликвидират, но може и да го пратят на пластичен хирург - зависи! И малко мека китка го раздава!
19
1
 
2
 
! Отговори
Kostov N. преди 16 години
Dragi elektoralni lica, ne kazvan Bulgari, Korupcijata v t.n. neshto kato durjava e..kato vuzduha i vodata za vseki dokopal se do po-sladko mestence i trijabva da dade reshenie ili mnenie po opredelen vupros. Tozi Tikvenik R.Petkov e tolkova korumpiran ,che da ne se pravi na angel. Bg e malka po naselenie i teritorija i vsichko se znae. Taka, che da ne mi igrae teatur i se pravi na voda nenapita. Toi dobre si znae kakto i cjalata sgan kojato upravljava!!! Vsichko grabjat bezogledno, ne gi interesuva budeshteto zashtoto njama da jivejat tuk kogato se prevurnem v Bananova republika, a nie sme veche pochti takava. Tejko ni i gorko, no nie sme si gi izbrali i ..zashto gi turpim????
18
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
жалко за човечеца, властта ще симулира сега, че много му се радва - ще го награди, ще го пази, а като отмине малко време - същата тази ВЛАСТ ще му прати наемните убийци, защото такива неща КОМУНИСТИТЕ не прощават
17
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
хайде тоя престъпник *** да не хвърля прах в очите на Европа - в България корупцията във Висшите етажи на властта е повече от грозна и чудовищна - тя направо е ОТВРАТИТЕЛНА
16
1
 
2
 
! Отговори
mean mashine преди 16 години
някой да е чул за корупция в/в вишите нива на власта?? -не!!!-???? ами няма и да чуете :)(макар че всички /негласно/ знаем че те са!)
15
1
 
2
 
! Отговори
mean mashine преди 16 години
"Прокуратурата и МВР показаха, че в България няма недосегаеми нива в борбата срещу корупцията......."Що за глупости?! Този дето коментира това може и да не е корумпиран(може би?!), обаче тези под него........... :)
14
1
 
2
 
! Отговори
Alexandra преди 16 години
Saglasna sam s tebe, makar i ne s vsichko koeto pishesh.Az sasto se radvam , che ot ES ni spirat parite i bih iskala da dopalnja oste nesto kym tvoja komentar . Ne samo da ni otrezat parite dokato se izjasni koi krade , no i da se komfiskuvat imustestvata ( koito sa pridobiti prez poslednite 17 godini ) na vsichki politici , dokato ne se izjasni po kakyv nachin sa gi pridobili / zakupili , naprimer : kolko lv im e bila zaplatata , dali sa vzimali zaem ot bankata za pokupkata , kolko e struval nedvizimia imot i tn.Tova obache da se proverjava ot ES - komisia ,ne bulgarska - togava da vidim kolko ot tia moshennici ste si zagubjat benzinostanciite,vilite, hotelite,zavedeniata i tn.
13
1
 
2
 
! Отговори
лили преди 16 години
БРАВО НА АРХ. ЯНЕВ. ВЪЗХИЩАВАМ МУ СЕ.....НО ДОКОГА ЩЕ ИМА ОХРАНА ???? ЩОМ ГО ОСТАВИ И ЩЕ МУ СПРЕТНАТ ПОХИЩЕНИЕ - ДА СЕ ПАЗИ И ВНИМАВА, ЗАЩОТО ЖИВЕЕ В УЖАСНАТА ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ !! ВСИЧКО Е ЛИЦЕМЕРНО И ЗА ПОКАЗ ОТ ВЛАСТИМЕЕЩИТЕ !!! ЖИВ ИЗДРАВ ДА СТЕ АРХ. ЯНЕВ !!!
12
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Той *** казва нещо, което всички го знаят! Само не ми е ясно защо се страхуваше за живота, това ме остави в недоумение, още с подаването на сигнала трябва да му е ясно, че може да стане жертва..(на прехода)
11
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
имам познати дето работят в Министерството на Земеделието...ами какво да ви кажа...яко скубят кинти...имоти,коли и т.нЗдрава корупция,особенно "Сапард" си е златната мина!!!Ама койти гледа...те да си лапат...
10
1
 
2
 
! Отговори
3в1 преди 16 години
Брав на Янев ама не него вече му е съсипан живота - държавата ще го смачка а може и някой инцидент да му спретнат. А за Земеделието и аз съм чул много лоши работи, от които че се изисква да знаеш турски за да почнеш работа там :(за това към всички Българи аре гласувайте де - не че ще спрат да крадат или ще дойдат свестни, поне да махнем турците от управлението на страната.
9
1
 
2
 
! Отговори
Gio преди 16 години
...що за наглост и дебелоочие от страна на Велчев..? Резултатът и цената... Да, все пак това е държавата България...